3 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 07 ŞUBAT 2022

-Nurcan Arslan'ın katili Abdullah Melih Barış hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının katil lehine bozulmasının ardından Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılama başlayacak. Nurcan'ın ailesi ve Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Adliye önünde açıklama yapacak. (10.00)

-Sefalet zammı dayatmasına karşı iş bırakma eylemi yapan ve patronun ücretsiz izin saldırısıyla karşılaşan Aushra/Sağlam Çorap işçileri bir kez daha fabrika önünde toplanacak. (07.30)

-Kontak kapatarak Türkiye'nin birçok yerinde eylem başlatan Yemeksepeti işçilerinin eylemi 7'nci gününde Şişli'de bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi önünde devam edecek. (12.00)

-ÇHD, birçok yerde devam eden işçi eylemlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-HDP Cizre İlçe Örgütü, özyönetim direnişinde bodrumlarda katledilenleri anma etkinliği düzenleyecek. (11.00)

-ÖHD, Çukurova TUAY-DER ve İHD, Kayseri Bünyan T Tipi Kapalı Hapishanesi'ne dair hazırladıkları raporu ÖHD Mersin Şubesi'nde açıklayacak. (12.00)

-HDP Kadın Meclisi, kadın siyasetçilere dönük baskılara ilişkin HDP Diyarbakır İl binasında açıklama yapacak. (12.30)

-Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Alsancak Gar'da, demiryollarının özelleştirilmesi, çiftlik gibi kullanılması ve direnenlerin sürgünlere gönderilmesi karşısında 56'ıncı hafta oturma eylemini gerçekleştirecek. (17.30)