30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 03 AĞUSTOS 2022

-Gezi tutsakları için İstanbul'da Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde tutulan Adalet Nöbeti'nin yüzüncü gününde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirilecek. (18.00)

-İBB işçilerinin Saraçhane parkındaki süresiz oturma eylemi sürüyor. Direnişi bugün KESK İstanbul Şubeler Platformu ve ÖHD İstanbul Şubesi ziyaret edecek. (15.00/18.00)

-HDP İstanbul İl Örgütünde, HDP Gençlik Meclisi üyelerinin tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenlenecek. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi, 3 aylık Marmara Bölgesi Hapishaneleri Hak İhlalleri Raporu'nu şube binasında düzenlenecek basın toplantısıyla paylaşacak. (13.00)

-TTB İnsan Hakları Kolu, SES, TİHV, İHD, ÖHD ve ÇHD ölüm orucu direnişindeki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım için TTB'de basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için başlattığı direnişi kırmak için Ümraniye Kaymakamlığı holdingin olduğu sokağa bir ay eylem ve etkinlik yasağı getirdi. İnşaat işçileri, Yapı&Yapı Holding'in önünde direnişin 2. gününde açıklama yapacak. (10.00)

-İstanbul Bayrampaşa Hali'nde çalışan işçiler greve gidecek. (09.00)