21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP'den Cumartesi Anneleri'nin 701. hafta eylemine çağrı

AKP/Saray iktidarı tarafından yasaklanan Cumartesi Anneleri'nin 701. hafta eylemine katılım çağrısı yapan ESP, "701. haftadır faşizme karşı Hasan Ocak olmaya!" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), AKP/Saray iktidarı tarafından yasaklanan Cumartesi Anneleri'nin 701. hafta eylemine katılım çağrısı yaptı.
 
ESP çağrı metninde şu ifadelere yer verdi:
 
"Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta oturmasına saldıranlar, Hasan Ocak’a hakaret eden, 'Bundan sonra teröre hizmet eden bu tip eylemlere izin vermeyeceğiz!' diyen faşist rejim şunu iyi bilsin:
 
"Başta Gazi Ayaklanmasının Komünist önderi Hasan Ocak olmak üzere, gözaltında kaybedilen tüm canlarımız emek ve özgürlük mücadelesinde sömürücü ve sömürgecilere başkaldıran devrimciler, demokratlar ve yurtseverlerdir.
 
"Annelerimiz ise evlatları için adalet arayan haklı ve onurlu insanlardır Ortada tek bir terörist vardır, o da canlarımızı gözaltında katledip, anaların adalet arayışına bile izin vermeyenlerdir.
 
"700 haftadır süren adalet mücadelemize kara çalmaya ve Hasan Ocak’ın yoldaşlarını sindirmeye, ağababalanız olan Mehmet Ağar’ın gücü yetmedi. Sizin hiç yetmez!
 
"701. haftadır faşizme karşı Hasan Ocak olmaya!"