21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP'den 3 kentte açıklama: Genel Başkanımız Çiçek Otlu'ya özgürlük

ESP Ankara, Diyarbakır ve Samsun il örgütleri düzenledikleri basın toplantılarında yarın hakim karşısına çıkacak olan genel başkanları Çiçek Otlu'ya özgürlük istedi, dayanışma çağrısında bulundu. Sincan F Tipi Cezaevi'nde 22 Ağustos'tan bu yana tutulan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak.
 
Yarın saat 13.30'da Çağlayan Adliyesi'ndeki 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde ESP Ankara, Diyarbakır ve Samsun il örgütleri açıklamalar yaptı.
 
ANKARA
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü'nün düzenlediği basın toplantısında açıklamayı Ali Yılmazer yaptı.
 
Yılmazer şunları söyledi: "Biliyoruz ki tutuklama tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapılmıştır. Yargılama hukuki değil, siyasi bir kararla sürdürülmektedir. Genel başkanımızın katıldığı devrimci cenazeleri, sosyal medya paylaşımları suç olarak nitelendirilmekte ve yaklaşık 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanmaktadır. Genel başkanımız yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin, sesi olmuştur. Sosyalizm mücadelesini ve ezilenlerin örgütlü mücadelesini kendisine yol eyleyen Çiçek Otlu işçi eylemlerinde, kadın eylemlerinde, Alevilerin hak alma mücadelesinde en ön saflarda yer almıştır."
 
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'dan MYK üyelerine kadar çok sayıda ESP üyesinin uydurma gerekçelerle hapishanelerde tutulduğunu kaydeden Yılmazer, "Başkanımızın tutuklanması, partimiz kuruluşunu ilan edip faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana devlet güçleri tarafından kesintisizce sürdürülen komplocu saldırılardan biridir" diye konuştu.
 
ESP üye ve yöneticilerine yönelik komplocu tutumların, AKP/Saray iktidarının halkların ve ezilenler sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan faşist devlet terörünün bir parçası olduğunu vurgulayan Yılmazer, "Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır" dedi.
 
Yılmazer, "Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz" diye kaydetti.
 
Yılmazer'in ardındandan söz alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Nur Aytemur, Çiçek Otlu'yu kadın mücadelesinden tanıdıklarını ifade etti. Aytemir, "HDP olarak da duruşmaya katılacağız. Bu mücadele bu birliktelik hiç bir zaman devletin bu baskısıyla sekteye uğramayacaktır. Yapılan gözaltı ve tutuklamalar tabi ki de ESP'nin siyasetini kriminalize etmek ve terörize etmek için ve mücadeleyi kırmak içindir. Çiçek Otlu'nun yarın ki duruşmasında hep beraber olacağız" dedi.
 
HDP PM üyesi Ali Özkan ise "ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'yu rehin almasını kınıyoruz. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. HDP olarak her zaman ESP ile dayanışma içerisindeyiz" diye konuştu.
 
DİYARBAKIR
 
ESP Diyarbakır İl Örgütü'de parti binasında basın toplantısı düzenledi.
 
İl Başkanı Ramazan Karakaya, Otlu'nun tutuklanmasının ezilenlerin antifaşist örgütlenmesi ve direnişine yönelik bir saldırı anlamına geldiğini belirtti. Karakaya, duruşmaya katılım çağrısı yaptı, "Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim" dedi.
 
SAMSUN
 
ESP Samsun İl Örgütü de, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, Otlu'ya özgürlük istedi.