23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Tecrit kaldırılsın, Leyla Güven yaşasın

DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in İmralı tecridine karşı başlattığı açlık grevinin 79 gününde tahliye edilmesi ve süren açlık grevine ilişkin açıklama yapan ESP, "Tecrit kaldırılsın, Leyla Güven yaşasın" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in İmralı tecridine karşı başlattığı açlık grevinin 79 gününde tahliye edilmesi ve süren açlık grevine ilişkin açıklama yaptı.
 
ESP, "Halkın vekili ve kadın bir direnişçi olarak Leyla Güven'in başlattığı ve devrimci-yurtsever tutsakların katılımıyla genişleyen açlık grevi eylemi gelinen aşamada halklarımızın direnişçi damarlarını birleştiren bir merkeze dönüşmeye başlamıştır" dedi.
 
Bu gerçeği gören Saray rejiminin direnişi bitirmek için önce İmralı'nın kapılarını Öcalan ailesine açtığını, şimdi de Leyla Güven'i tahliye ederek direnişin toparlayıcı etkisinin önünü almak, eylemin sonucunda oluşabilecek bir kaybın sorumluluğunu üzerlerinden atmak isteiğini kaydeden ESP, "Ancak Leyla Güven direnişi dışarıya taşıyarak bu politikayı boşa düşürmüş, öncülük rolünü bir kez daha oynamıştır" diye belirtti.
 
Leyla Güven şahsında ortaya çıkan irade ve talep bir kişinin tahliyesine ya da yarım saatlik bir aile görüşüne indirgenemeyecek büyüklük ve önemde olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Faşist saldırganlık ve işgal politikasını esas alan Saray faşizmi halklarımızı hızla bir yıkıma sürüklemektedir. Halklarımızın birleşik ve özgür geleceğinin temel şartlarından biri Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılmasıdır. Sarayın faşist saldırganlık ve işgal politikalarına karşı çıkan, halklarımızın birleşik ve özgür geleceğini isteyen tüm devrimci demokratik kişi ve kurumların Leyla Güven'in can bedeli yükselttiği İmralı tecridinin kaldırılması talebini sahiplenmesi ve direnişin başarıya ulaşması harekete geçmesi bu bakımdan büyük önem taşımaktadır.
 
"Direniş Saray faşizmini gerileterek, kazanımlarla ilerlemektedir. Ve direnişin sesi artık daha güçlü çıkacaktır. O sese ses vermek, zindanlarda ve Amed'deki direniş evinde yükselen iradeyi halklarımızın ortak iradesi olarak büyütmek ilericilerin, devrimcilerin, ezilenlerin omuzlarındadır. Kazanımları zafere dönüştürmek için direnişi büyütelim. Tecrit kaldırılsın, Leyla Güven yaşasın çığlığını her yana yayalım."