20 Eylül 2024 Cuma

ESP: Politik İslamcı müfredata karşı boykota, sokağa, eyleme!

ESP Genel Merkezi gençleri politik islamcı faşizme teslim etmemek için demokratik, bilimsel, anadilde, cinsiyet eşitlikçi ve ekolojik bir eğitim için 11 Haziran'da boykota, sokağa, eyleme çağırdı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, iktidarın ideolojisi doğrultusunda hazırlanan gerici, bilim dışı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini güden, anadilde eğitime karış çıkan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne karış boykota, sokağa, eyleme çağırdı. 

ESP Genel Merkezi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "4+4+4 eğitim sistemi, MESEM, ÇEDES, tarikat, cemaat, vakıflar ile yapılan protokoller, karma eğitim tartışmaları ile eğitim sistemi işlevinden uzaklaştırılmış, faşist iktidarın ırkçı, mezhepçi, ayrımcı, cinsiyetçi uygulamalarının etkin bir sahası haline getirilmiştir. Şimdi de adına 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' dedikleri eğitim müfredatı ile iktidarın toplumsal yaşamın bütün alanlarında uyguladığı faşist baskı, ayrımcılık, şiddet ve dayatmacı uygulamalar eğitim sistemine tümden yerleştiriliyor. Eğitim sistemi ve bütün eğitim kurumları faşist şeflik rejiminin toplumsal yaşamı politik İslamcı temelde dizayn etme amacına bağlanıyor. Politik İslamcı eğitim müfredatını reddediyoruz! Gençlerimizi politik İslamcı faşizme teslim etmemek için; demokratik, bilimsel, anadilde, cinsiyet eşitlikçi ve ekolojik bir eğitim için 11 Haziran'da boykota, sokağa, eyleme!"