21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir tahliye edildi

1 Mayıs öncesi "sansasyonel eylem yapacakları" iddiasıyla gözaltına alınan ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir tahliye edildi.
İstanbul'da 1 Mayıs öncesi yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve tutuklanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi (PM) üyesi Ümmühan Özdemir tahliye edildi.
 
26 Nisan gecesi gözaltına alınan ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir, Maltepe İlçe Başkanı Kerem Bükre, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Çevikcan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zeytinburnu yöneticisi Hasan Kılık ile Ersin Sedefoğlu, Mustafa Kubilay Sever, Engin Sinağ ve Gönül Gören 3 Mayıs günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.
 
Savcılık ifade dahi almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ümmühan Özdemir, Hasan Kılık, Kubilay Sever, Engin Sinağ, Ersin Sedefoğlu ve Gönül Gören'i tutuklanmış, Kerem Bükre ve Erkan Çevikcan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
20 Kasım 2018 tarihinde ilk kez duruşmalarına çıkacak olan ESP'lilerin tutukluluk incelemesi İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün yapıldı. İncelemede ESP PM üyesi Ümmühan Özdemir dün gece Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden tahliye edildi.