6 Ekim 2024 Pazar

ESP PM üyesi Uğur Ok tahliye edilmedi

ESP PM üyesi Suruç gazisi Uğur Ok'un tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, Ok'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

İtirafçılar Ender Yalçın ve Ömer Faruk Metin'in yalan beyanları üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi ve Suruç gazisi Uğur Ok'un üçüncü duruşması görüldü.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) görülen duruşmada Uğur Ok ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı SGDF, ÖGK, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Suruç Aileleri, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Burkay Düzce izledi.

Silivri 1 No'lu Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılan Ok, savunmasına Suruç Aileleri başta olmak üzere, kendisi için adalet isteyenlere teşekkür ederek başladı.

Suruç'a gidiş sürecini anlatan Ok, "Suruç'a giderken heyette yer aldım. Demokratik kitle örgütleriyle ve kaymakamlıkla görüşme yaptık. Görüşme yapılan heyette yer aldım" dedi.

Suruç katliamından sonraki adalet mücadelesini de anlatan Ok, Suruç Aileleri ile birlikte adalet mücadelesi verdiğini belirtti, "Şimdide hem benim için hemde Suruç için adalet istiyorlar" diye kaydetti.

5 yıldır Suruç için yürütülen adalet kampanyası kapsamında yurtdışına gidip geldiğini söyleyen Ok, "Türkiye'deki katliamlar için, Suruç için adalet mücadelesi yürüten biriyim. Suruç katliamından bu yana her yıl yaşamını yitirenleri andım, mezar başlarına gittim. Yıl dönümlerinde Halitağa'daydım" diye konuştu.

Ok, "Mahkemeden talebim 6. yılında katliamın olduğu Suruç'ta ve anmaların yapıldığı Halitağa Caddesinde olmak istiyorum. 27 Mayıs'ta Suruç davası var. Tutuklu yargılanan bir sanık yok ama ben bir itirafçı ifadesiyle 7 aydır tutsağım. Tahliye talep ediyorum 27 Mayıs'ta Suruç davasında olmak istiyorum" dedi.

Uğur Ok son olarak Suruç için adalet mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Avukatlar yaptığı savunmada Ok'un tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ESP PM üyesi Suruç gazisi Uğur Ok'un tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.