20 Eylül 2024 Cuma

ESP: Mülteciler düşmanımız değil, sınıf kardeşimizdir

Kayseri'de mültecilere yönelik ırkçı saldırının kentlere yayılmasının arkasındaki devlet organizasyonunun göstergesi olduğunu belirten ESP Genel Merkezi, "Bugün yaşanmakta olduğu gibi rejim, ırkçılıkla siyasi ikbal peşinde koşuyor, sefalet içindeki emekçi halkımızın isyanının hedefini saptırıyor. İşçi sınıfı ve emekçi halkımız örgütlenen bu faşist saldırganlığa ortak olmamalı, faşizmin kitle tabanı haline gelmemelidir. Mülteciler sınıf kardeşimizdir" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, 30 Haziran gecesi faşist, ırkçı grupların Kayseri Melikgazi'de yaşayan mültecilere yönelik ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. "Mülteciler düşmanımız değil, sınıf kardeşimizdir. Faşist, ırkçı saldırganlığa izin vermeyelim" başlıklı açıklamada, çocuk istismarı ve erkek şiddeti gerekçesiyle başlayan olayların, faşist ırkçı gruplar eliyle bütün Suriyelilerin haline getirildiği açık bir mülteci düşmanlığına dönüştüğü kaydedildi. 

'KENTLERE YAYILMASI DEVLET ORGANİZASYONUNU GÖSTERİYOR'
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Irkçı linç hareketinin değişik kentlere yayılması arkasındaki devlet organizasyonunu gösteriyor. Zafer Partisi gibi yeni faşist parti ve hareketler ise bu mülteci pogromlarını örgütlüyor. Daha önce İzmir Torbalı'da, Ankara Altındağ'da yaşadığımız saldırılarda olduğu gibi mülteci düşmanlığından beslenen, emniyetinden yargısına, bürokratından çetecisine faşist rejimin tüm yasal-yasadışı aparatları ile içinde olduğu bir faşist saldırganlık örgütleniyor.

'KAYSERİ'DE YAŞANAN İSTİSMARIN DA SORUMLUSU ERKEK EGEMEN FAŞİST REJİMDİR!'
"Net biçimde söylüyoruz; mülteciler kardeşimiz, bu ırkçılık ateşini harlayanlar, pogromu hazırlayanlar ve ona katılan kitleler ise düşmanımızdır! Emekçi halklarımız bu alçaklığı lanetlemeli, ırkçı linç saldırılarına karşı mülteci sınıf kardeşleriyle eylemli dayanışmayı yükseltmelidir İstismarın sorumlusu kimse yargılanmalı, halkımız gereken cevabı vermelidir. Fakat bir kişinin işlediği suç, bir ulusal topluluğa, mülteci gruba mal edilemez. Çocukları istismarın, kadınları şiddetin öznesi haline getiren mülteciler değil, kadın cinayetlerini önlemeyen, erkek şiddeti ve istismarı cezasızlık zırhıyla sürdüren politikalarıyla faşist rejimdir. Kayseri'de yaşanan istismarın da sorumlusu bu erkek egemen faşist rejimdir!

'FAŞİST, IRKÇI SALDIRGANLIĞA GEÇİT VERMEYELİM, DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'
"Çocuk istismarını Suriyeli mülteci düşmanlığına gerekçe yapan, milliyetçi, şoven politikalarla emekçi, yoksul halklarımıza zehir saçan da aynı faşist rejimdir. Suriyeli mültecileri yerinden eden, bu faşist rejimin 'terör' safsatası, işgalcilik ve yayılmacılık politikalarıdır. Sefaletimizin sebebi ucuz ve değersiz mülteci emeğine konan sermaye sınıfı ve onun faşist rejimidir. Bugün yaşanmakta olduğu gibi rejim, ırkçılıkla siyasi ikbal peşinde koşuyor, sefalet içindeki emekçi halkımızın isyanının hedefini saptırıyor. İşçi sınıfı ve emekçi halkımız örgütlenen bu faşist saldırganlığa ortak olmamalı, faşizmin kitle tabanı haline gelmemelidir. Mülteciler sınıf kardeşimizdir. Mülteciye düşman olan, işçi sınıfına, halklarımıza düşmandır. Faşist, ırkçı saldırganlığa geçit vermeyelim, dayanışmayı büyütelim!"