20 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Sömürgeci işgale karşı ayağa kalk

Sömürgeci Türk devletinin işgali başka bir aşamaya taşırken, KDP'nin de ihanet ve işbirlikçiliği daha da derinleştirdiğini kaydeden ESP Kürdistan, sömürgeci hayallerin önünde iki büyük engel olduğunu söyledi. ESP Kürdistan, "Birincisi kahraman gerillanın onur ve özgürlük direnişi, ikincisi de Başur halkımızın KDP-Türk devleti işbirliğine ve sömürgeci işgale karşı günden güne büyüyen öfkesi" dedi. ESP Kürdistan, "Sömürgeci ordu Kürdistan'dan defol" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, sömürgeci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. "Sömürgeci faşist şeflik rejimi, Başurê Kürdistan'a yönelik işgal saldırganlığını ilhakla tamamlamak için, 2021'de kapsamını genişlettiği fakat 3 yılı aşkın zamandır murat ettiği sonuçları almaması üzerine lojistik ve diplomatik vb hazırlıklarını da hızlandırarak Amêdiyê ve Sergelê'de yoğunlaştırdığı saldırılarını haftalardır sürdürüyor" diyen ESP Kürdistan, sivil halkın yaşadığı köylerin bombalandığını, boşaltıldığını kaydetti. 

'TÜRK ORDUSU İŞGALİ BAŞKA BİR AŞAMAYA ÇIKARIYOR'
ESP Kürdistan'ın açıklaması şöyle devam etti: "İşgal ordusu, 3 yıl boyunca, taktik nükleer silahlardan kimyasal silahlara değin, uluslararası hukukta suç sayılan yöntemlerle kirli işgal savaşını sürdürmesine rağmen gerillanın can feda direnişini kıramadı. Bu pervasız işgal saldırganlığında hiç kuşku yok ki KDP'nin, sömürgecilikle işbirliği temelinde halkımıza dönük ihanetçi politikaları temel bir rol oynuyor. Bu işbirlikçiliğin sonucu, bugün Başurê Kürdistan'da 40 km derinliğe ulaşan işgal, sömürgeci orduya ait Duhok ve Hewlêr'de 80 dolayında askeri üs olmuştur. Sömürgeci Türk ordusu işgali başka bir aşamaya taşırken, KDP de ihaneti ve işbirlikçiliği daha da derinleştiriyor. KDP komutasındaki peşmerge güçleri, işgal mihmandarlığını, bulunduğu bölgeleri doğrudan Türk ordusuna terk ederek ulusal utancın doruğunda geziniyor.

'SÖMÜRGECİ ÖZLEMLERİN ÖNÜNDE İKİ BÜYÜK ENGEL VAR'
"Sömürgecilik, esin kaynağını, emperyalist efendisi ABD'nin 'önleyici savaş' olarak adlandırdığı ve kendisinin de 'terörü kaynağında kurutma' adıyla sürdürdüğü işgal doktriniyle, bütün dünyanın gözü önünde, yerleşik uluslararası hukuku da çöpe atarak, 'resmen' başka bir ülkeye ait toprakları tankıyla topuyla çiğniyor, yetmiyor fiili olarak ilhak ediyor. Sömürgeci Türk devletinin bu işgaldeki stratejik ilk hedefi PKK önderliğini (ve elbette onunla birlikte medya savunma alanlarında bulunan devrimci-komünist savaş önderliklerini) imha etmek. İkinci olarak da Misak-ı Milli hayallerini gerçek kılmak. Oysa bu sömürgeci özlemlerin önünde iki büyük engel var; birincisi kahraman gerillanın onur ve özgürlük direnişi, ikincisi de Başur halkımızın KDP-Türk devleti işbirliğine ve sömürgeci işgale karşı günden güne büyüyen öfkesi.

'SÖMÜRGECİ ORDU KÜRDİSTAN'DAN DEFOL'
"Bugün yakıcı görev, daha da geç olmadan, Kürdistan'ın tüm parçalarındaki halkımızın, başta emekçi Türk halkı olmak üzere bölge halklarının bu kirli ve işgalci savaşa karşı ayağa kalkmasıdır. Kaldı ki savaş ile açlık ve yoksulluk arasındaki dolaysız nedensellik ilişkisi açıktır. Kirli savaş, emekçi halklarımızın yoksulluğunu daha da derinleştiriyor. Dolayısıyla halklarımız, emekçi sol hareketin tüm bölükleri, yoksulluk sarmalını büyüten bu işgale karşı ekmeğin, insanlığın, direnişin, onur ve özgürlüğün safında yerini almalıdır. Li dijî şerê dagirkeriyê rabe! Sömürgeci ordu Kürdistan'dan defol!"