20 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Şengal'a yapılan saldırıyı kınadı

Şengal'e yapılan saldırıyı kınayan ve YBŞ Şengal Komutanı İsmail Özden'i anan ESP Kürndistan, "Saldırılara ve savaşa karşı Şengal ve Êzidî halkımızın yanındayız" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Şengal'e yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Şengal'e yönelik saldırıda Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) Şengal komutanı İsmail Özden'in (Mam Zeki Şengali) da hayatını kaybettiğini hatırlatılan açıklamada, "AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın sürekli olarak Başûr Kürdistan'a saldırı ve savaş  tehditleriyle birlikte Rojava ve Şengal'deki birliğe, devrime gölge düşürmeye çalışıyor. Dün başkanlık hayalleriyle MHP ile işbirliği yaparak Efrîn'e saldıran Erdoğan bugün de Türkiye ve Kürdistan'da derinleşen ekonomik krizleri savaş süreci başlatarak gündem değiştirmeye çalışıyor. MİT ve KDP faşist ittifakı savaş sürecindeki ilk kurşunu atarak YBŞ Şengal Komutanı Mam Zeki Şengal'i katlederek başlatmıştır" diye belirtti.
 
AKP/Saray rejiminin asırlardır süregelen Kürt ve Êzidî  düşmanlığa devam ettiğini ifade eden ESP Kürdistan, "Saldırılara ve savaşa karşı Şengal ve Êzidî halkımızın yanındayız. Başta YBŞ Şengal Komutanı Mam Zeki Şengali'nin ailesi olmak üzere tüm Êzidî halkımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.