20 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan heyeti yaralıları ve aileleri ziyaret etti

ESP Kürdistan heyeti Diyarbakır-Mardin yangınında yaşamını yitirenlerin ailelerini ve yaralıları ziyaret ederek, baş sağlığı ve acil şifalar diledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan heyeti, Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki kırsal bölgede çıkan yangında yaşamını yitirenlerin ailelerini ve yaralıları Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ailelere ve yaralılara baş sağlığı ve acil şifalar dileyen ESP Kürdistan heyeti, halkın yaşadıklarını da dinledi. Aileler, devletin olanaklarını afet bölgesine aktarmadığını vurgulayarak, tablonun ağır olduğunu söyledi.

Aileler, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu, entübe olanların da olduğunu kaydetti. Ailelerin ihtiyaçları ise, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından kurulan kriz koordinasyon merkeziyle karşılanıyor.

ESP Kürdistan tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında ise, "'Güvenlik' söz konusu olduğunda anında bütün olanaklarını seferber eden devlet yine 'ağırdan' aldı! Amed ve Mêrdîn'de yaşanan yangınlarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.