20 Eylül 2024 Cuma

ESP: Kayıpların hesabını sormak Cumartesi Anneleri'ne sözümüzdür

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumartesi Anneleri'ne ilişkin açıklamalarına tepki gösteren ESP, "Bizler Hasan Ocak'ın yoldaşları, gözaltında kayıplara karşı yıllardır nasıl Cumartesi Anneleri'yle birlikte o meydanda hesap sormuş adalet aramışsak bundan sonrasında da orada olmaya devam edeceğiz" ded
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta saldırısı talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugünkü açıklamalarına tepki gösterdi.
 
ESP, "23 yıldır gözaltında işkence ile kaybedilen insanların hesabını vermek, failleri açığa çıkartmak ve yargılamak yerine bu gün İç Savaş Bakanı Soylu'nun ağzından evlatlarının akıbetini öğrenmeye çalışan aileleri hedef gösteren saray diktatörlüğü faşist rejimin bugünkü devamcısı olduğunu bir kez daha göstermiştir" diye kaydetti.
 
Faşist rejimin bugünkü İç Savaş Bakanı Süleyman Soylu'nun Hasan Ocak şahsında Cumartesi Anneleri'ni karalamaya çalıştığını vurgulayan ESP, "Komünist bir matbaa işçisi, örgütlü bir sosyalizm neferi olan Hasan Ocak, devletin iç savaş provokasyonu olarak 1995'de Gazi Mahallesi'nde Alevi kahvelerini taramasının ardından başlayan halk ayaklanmasında yer almış ve faşist rejime karşı halk güçlerine önderlik etmiştir. Ocak, ayaklanmadan sonraki günlerde Aksaray'da gözaltına alınmıştır. Gözaltına alındıktan sonra dönemin devlet yetkileri gözaltında olmadığını belirtmesine rağmen Hasan Ocak'ın gözaltına alındığına dair şahitler vardır. Hasan Ocak'ın cansız bedeni ailesi ve yoldaşlarının çabalarıyla 15 Mayıs'ta Beykoz'daki kimsesizler mezarlığında bulunmuştur. Hasan Ocak'ın katledilmesi Cumartesi Anneleri'nin oturma eylemlerinin başlamasına da vesile olmuş ve devletin zorla kaybettiği insanların ailelerinin adalet mücadelesi 700 haftadır sürmektedir" diye belirtti" dedi.
 
ESP açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bizler Hasan Ocak'ın yoldaşları, gözaltında kayıplara karşı yıllardır nasıl Cumartesi Anneleri'yle birlikte o meydanda hesap sormuş adalet aramışsak bundan sonrasında da orada olmaya devam edeceğiz. Berfo Ana'ya, Emine Ana'ya, Plazo Del Mayo annelerine, Cumartesi Anneleri'ne sözümüzdür."