24 Eylül 2024 Salı

ESP Gazi halkını 1 Mayıs'a çağırdı

ESP Sultangazi İlçe Örgütü, Perşembe pazarında yaptığı bildiri dağıtım ve ajitasyon çalışması ile emekçileri, tecride, açlığa ve yoksulluğa karşı 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sultangazi İlçe Örgütü, Gazi Mahallesi Perşembe pazarında bildirimi dağıtımı ve ajitasyon çalışması ile halkı 1 Mayıs’a davet etti. 
 
AKP’nin "Ekonomik kriz yok" söylemlerine değinen ESP üyeleri, "Kriz bahanesiyle emekçileri işten atıyor, işçilerin işsizlik fonunda biriken paralarını patronlara peşkeş çekiyor. Bizim soframızdaki ekmek her gün biraz daha küçülüyor. İşçiler ve işsizler, açlık ve yoksulluğa karşı isyanını, bedenini ateşe vererek gösteriyor" dedi.
 
Emekçilere seslenen sosyalistler, "Krizin faturasını emekçiler değil patronlar ödesin" diyerek emekçilerin pazar filesini dolduramamasının AKP’nin umurunda olmadığını söyledi. 
 
Emekçileri, 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağıran ESP üyeleri, "Faşizme, tecride, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı eşitlik, özgürlük ve adalet için 1 Mayıs'ta alanlara" dedi. 
 
Emekçilerin çalışmaya ilgisi yoğun olurken 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağına ilişkin sorular sordular.