23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP Diyarbakır İl Örgütü DTK'yı ziyaret etti

ESP Diyarbakır İl Örgütü, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevinin 90. gününde bulunan Leyla Güven'e destek için DTK'yı ziyaret etti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevinin 90. gününde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için DTK'yı ziyaret etti.
 
ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya, ESP MYK Üyesi Hatice Deniz Aktaş'ın olduğu ESP heyetini, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Ömer Öcalan karşıladı.
 
Burada konuşan Karakaya, "Başta Leyla Güven olmak üzere bedenini özgür yarınlar için açlığa yatıran direnişçileri selamlıyoruz" dedi. Faşist rejimin yoğun saldırılarının hedefinde Rojava devrimi ve Ortadoğu halklarının baskı altına alınması olduğunu ifade eden Karakaya, Ortadoğu'da barış projesinin mimarının Abdullah Öcalan olduğunu belirtti. Karakaya, "Emperyalistler ve işbirlikçileri bu projeye saldırıyorlar. Ama yenilecekler. Direnenler kazanacak" dedi.
 
ESP MYK üyesi Hatice Deniz Aktaş ise "Bugün direnişin 90'ıncı günü. Tecrit sadece Kürt özgürlük halkına değil bütün devrimcilere ve ezilenleredir. Leyla Güven bu direnişin öncülüğünü yaparak hepimize yol gösterdi. Bizde üzerimize düşen görevlerin farkındayız . Öcalan ile görüşme ve tahliye büyük kazanımlar olarak algılanmalı. Tüm sosyalist devrimciler bu direnişin bir parçası olmalı Turkiye cephesinden de bu direniş sahiplenmeli" diye konuştu.