21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Direnen havalimanı işçilerinin yanındayız

Kötü çalışma koşulllarına isyan eden 3. Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilerin direnişine ilişkin açıklaması yapan ESP, direnen 3. Havalimanı işçilerinin yanında olduklarını belirtti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), kötü çalışma koşulllarına isyan eden 3. Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilerin direnişine ilişkin açıklama yaptı.
 
ESP, "3. Havalimanında çalışan Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikasına bağlı işçilerin direnişi sonrası dün gece konakladıkları kamp yerleri basılarak yüzlerce işçi gözaltına alındı" dedi.
 
İnsanlık dışı çalışma şartlarını reddedip, koşulların düzeltilmesi için iş bırakan 3. Havalimanı işçileri sermaye sahipleri ve AKP-Saray iktidarının korkusu olduğunu vurgulayan ESP, "AKP'nin çok övündüğü 3. Havalimanı emekçilere birer mezara dönüştü. Bu durum emekçilerin öfkesinin patlamasına sebep oldu" diye kaydetti.
 
ESP açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"AKP-Saray diktatörlüğünün 14 yıldır uyguladığı neoliberal politikalar ülkenin siyasi ve ekonomik krizini derinleştirmiştir. Bu politikalar karşısında işçi sınıfı ve emekçilerin her tür direnişi ve hak arayışı en faşizan yöntemlerle bastırılmaya çalışılmaktadır. 3. Havalimanı inşaatında insani taleplerle direnişe geçen Türk, Kürt ve değişik ulusal azınlıklardan işçilerin eylemine tahammülsüzlüğün ve gözaltıların asıl sebebi budur.
 
"Ekonomik krizin ağırlaşarak hissedildiği ortamda AKP-Saray rejiminin tüm faşizan yöntemlerine rağmen işçi sınıfı, emekçiler ve ezilen halklar direnişi her geçen gün artarak devam edecektir. 
 
"Krizin asıl sorumlusu sermaye sahipleri ve onun temsilcisi AKP iktidarıdır. Bizler işçiler, emekçiler ve ezilen halklar olarak krizin faturasını ödemeyeceğiz. Krizin faturasını AKP iktidarına ödetene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."