24 Eylül 2024 Salı

ESP: Devrim işçisi Muharrem Şarklı ölümsüzdür

Partilerinin kurucu üyelerinden Muharrem Şarklı'nın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan ESP, yarın saat 11.30'da Antep Düztepe Cem Evi'nde gerçekleştirilecek cenaze törenine, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini davet etti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), kurucu üyelerinden Muharrem Şarklı'nın yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.
 
ESP, "Türkiye ve Kuzey Kürdistan işçi sınıfı hareketinin en eski, en kararlı militanlarından; 68 hareketini yaşadığımız coğrafyada sınıfla bütünleştiren emekçilerinden; 71 devrimci kopuşunun kendi yerelindeki önder kişiliklerinden; partimiz ESP'nin kurucu üyelerinden Muharrem Şarklı'yı ölümsüzlüğe uğurladık" dedi.
 
Ömrü boyunca ak bir sayfa gibi taşıdığı, bir çocuğun tazeliği, bir gencin heyecanı, bir savaşçının kararlılığıyla sahiplendiği işçi sınıfının kurtuluşu ve sosyalizm mücadelesinde yaşatacaklarını vurgulayan ESP, "Muharrem Şarklı yoldaş bu topraklarda işçi sınıfı hareketi ile sosyalizm mücadelesini kendi kişiliğinde ve yaşamında buluşturan nadir şahsiyetlerden biriydi. Bu gerçek onun yaşam çizgisinde tüm çıplaklığıyla izlenebilir. Antep'te 60'lı yılların sonlarından itibaren hızla serpilen hemen tüm işçi direnişlerinde onun öyle ya da böyle bir izi vardır. Doğal bir işçi önderi olarak bazen bir direnişin örgütleyicisi, bazen lojistikçisi, bazen direnişin etrafında yaratılan dayanışmanın yaratıcısı olarak öne çıkar" diye belirtti.
 
'71 devrimci kopuşunun devrimci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'nın Antep'te tanıştığı ve yoldaş kıldığı ilk işçilerden olduğu ifade edilen açıklamada, "O günden bu yana ezilen halkların kurtuluşu ve işçi sınıfının sosyalizm mücadelesinin soluğu kesilmez bir militanı oldu. Hapishanelerden ve işkenceli sorgulardan sınıfının temsilcisi olmanın bilinci ve boyun eğmezliğiyle geçti. Bulunduğu her yerde davasını temsil etmenin sorumluluğuyla hareket etti. Yalnızca partimizin değil Antep'teki tüm devrimci ve ilerici güçlerin, emekçilerin de yoldaş devrimcisiydi. Devrimin işçisi ve halkının Muharrem ustasıydı" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"En zor zamanlarda, devrimden ve mücadeleden kaçmanın modaya çevrildiği anlarda bile duruşuyla kavgada ısrarın temsilcisi olarak etrafına örnek oldu. İlerleyen yaşına ve fiziki yetmezliklerine rağmen kavgaya yeni atılmış bir gencin ışıltılı bakışlarıyla yanına gelen herkese moral ve inanç aşıladı. Birer tohum gibi toprağa düşen her genci acı, onur ve biraz da imrenmeyle taşıdı yüreğinde. Ve şimdi aynı gençlik ve kavga inancıyla 1 Mayıs'a yaklaşırken onu 1 Mayıs şehitlerimizin yanına uğurluyoruz.
 
"Acımız büyük. Ama Muharrem yoldaşın bir devrim emekçisi sabrı ve inceliğiyle ömrünü adadığı işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşuna inancı daha büyük. Sermayeye, insanlığı sefalete sürükleyen bu sefalet ve sömürü düzenine öfke daha büyük. Bize bıraktığı inanç ve öfkeyi bir bayrak gibi taşıyacak ve zafere taşıyacağız. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününe onun izinde çıkacak, adını ve bizlere bıraktığı mirası bir bayrak gibi dalgalandıracağız.
 
"Tüm ailesinin, sevenlerinin ve ezilenlerin, hepimizin başı sağ olsun."
 
Muharrem Şarklı için yarın saat 11.30'da Antep Düztepe Cem Evi'nde gerçekleştirilecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağını belirten ESP, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini cenaze törenine davet etti.