25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP: Birleşik mücadelemizi engelleyemezsiniz

ESP, bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ile ilgili açıklama yaptı. ESP, "Birleşik mücadelemizi engelleyemezsiniz" dedi.
 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, sabah saatlerinde İstanbul Alibeyköy'deki evinden gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ile ilgili açıklama yaptı. "Birleşik mücadelemizi engelleyemezsiniz" diyen ESP, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Sabah saatlerinde yaşanan gözaltı saldırılarını hatırlatan ESP, "Sedat Şenoğlu'na yapılan gözaltı saldırısı, doğrudan birleşik mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır" dedi. Açıklamada, HDP PM üyesi Betül Ünsal'ın gözaltına alınıp serbest bırakıldığını, HDP Gençlik Meclisi üyesi 18 gözaltına alındığını, 45 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğunu belirtildi.

"Ezilenlerin birleşik mevzisi olan HDP ve HDK'ye saldırı birleşik mücadelemize yöneliktir. HDP ve HDK halkların iradesidir, operasyonlarla yıldıramazsınız" diyen ESP, şunları kaydetti:

"HDP ve HDK gençliğin birleşik mevzisidir. Tarihi boyunca devrimci atılımların öncüsü olan gençlik hareketini operasyonlarla yıldıramazsınız. HDP ve HDK kadınların iradesidir. Ezilen Kürt kadınların ve sosyalist kadınların özgürlük yürüyüşünü operasyonlarla yıldıramazsınız. HDP ve HDK bu topraklarda ayrı kollardan akıp gelen nehirlerin yatağıdır. Onu baskılarınızla, terörünüzle, operasyonlarınızla durduramazsınız."

"Gözaltı ve baskılarınıza rağmen birleşik mücadeleyi örgütlemekten ve büyütmekten vazgeçmeyeceğiz. Sömürü düzenine ve işgalci sömürgeciliğe karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" denilen ESP açıklamasında, Emekçi halklarımızı ve devrimci demokratik kamuoyunu birleşik mücadele etrafında kenetlenmeye, HDP ve HDK'yi sahiplenmeye çağırıyoruz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın! Yaşasın birleşik mücadelemiz!" ifadelerine yer verildi.