21 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Bijî Zimanê Kurdî!

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'na ilişkin Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan ESP, inkar ve asimilasyona karşı Kürt dilini sahiplenmeye çağırdı. ESP, "Ji ber vê yekê sosyalîstên li dijî înkar û asîmîlasyonê îro zimanê me Kurdî ye, îro em hemû Kurd in. Bijî Zimanê Kurdî!" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'nı kutladı. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, bir halk ve ulusun dili ile var olduğu vurgulandı. Kürt halkının kolektif ulus kimliğinin kabulünün öncelikle Kürt dilinin kabulünden geçtiği kaydedilen Türkçe metinde, "Bu yüzden inkar ve asimilasyona karşı sosyalistler olarak bugün dilimiz Kürtçe, bugün hepimiz Kürdüz. Yaşasın Kürt dili" denildi. 
 
Açıklamanın Kürtçesi ise şöyle: "Cejna Zimanê Kurdî pîroz be! Gel û neteweyek bi zimanê xwe heye. Qebûlkirina nasnameya netewî ya kolektîf a gelê me yê Kurd di serî de bi qebûlkirina zimanê Kurdî ve girêdayî ye. Ji ber vê yekê sosyalîstên li dijî înkar û asîmîlasyonê îro zimanê me Kurdî ye, îro em hemû Kurd in. Bijî Zimanê Kurdî!"