24 Eylül 2024 Salı

ESP açlık grevi direnişçisi Sinmiş'i ziyaret etti

ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, SKM Genel Meclis Üyesi Gülcan Taşkıran ve parti yöneticileri ile birlikte evinde direnişini sürdüren İhsan Sinmiş'i ziyaret etti. Tümüklü, direnişi büyütmek için mücadele ettiklerini belirtti, "Direniş faşizme karşı yol gösteriyor" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis Üyesi Gülcan Taşkıran, PM üyeleri ve yöneticileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart'tan beri açlık grevinde olan İhsan Sinmiş'i evinde ziyaret etti.  
 
MÜCADELENİZ FAŞİZME KARŞI YOL GÖSTERDİ
 
ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü, Leyla Güven'in açtığı yolun faşizmin geriletilmesi bakımından önemli bir yerde durduğunu söyledi, "Açlık grevleri faşizme karşı direnişte siyasi bir parola olarak benimsenir. Göğüs göğüse çarpışma olmadan faşizm aşılamaz" dedi.
 
SOSYALİSTLER OLARAK MÜCADELENİN İÇİNDEYİZ
 
Komünist tutsakların da 1 Mart'tan beri açlık grevinde olduğunu hatırlatan Tümüklü, "Biz sosyalistlerin de mücadelenin içinde olduğunu ve direnişi yaymayı kendimize sorumluluk olarak gördüğümüzü bilmenizi isteriz. İnsanların sizlerle tecride karşı direniyor, değişik mücadele araçları üretiyor" şeklinde konuştu.
 
ESP olarak açlık grevi direnişinin taleplerini savunduklarını vurgulayan Tümüklü, direnişi selamladı.
 
'LEYLA'NIN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ'
 
SKM Genel Meclis Üyesi Gülcan Taşkıran,  kadın özgürlük çizgisinin Leyla Güven şahsında somutlandığını, SKM olarak Leyla Güven'in mücadelesini ileri taşımak istediklerini söyledi. Komünist tutsak kadınların da direnişte yer aldığını anımsatan Taşkıran, "Onlar da, bizler de Leyla'nın açtığı yoldan yürümenin onurunu yaşıyoruz" dedi.
 
Sokaklarda, alanlarda direnişin taleplerini savunduklarını ve insanlara taşımaya çalıştıklarını ifade eden Taşkıran, Leyla Güven'den güç aldıklarını vurguladı.
 
SİNMİŞ: YOLUN SONUNA KADAR YÜRÜYECEĞİZ
 
Ziyaretlerinden dolayı ESP ve SKM'ye teşekkür eden açlık grevi direnişçisi İhsan Sinmiş, tecridi kırmak için ne görev varsa onu yerine getireceklerini belirtti, "Yolun sonuna kadar yürüyeceğiz, gerekirse bedel ödeyeceğiz" dedi.
 
Sinmiş, başarmak, tecridi kırmak için herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurguladı, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.