21 Eylül 2024 Cumartesi

Eskişehir'de 'parasız, nitelikli, laik eğitim istiyoruz' eylemi

Eskişehir Demokrasi Platformu, Adalar Migros önünde yaptığı eylemde "Parasız, nitelikli ve laik eğitim istiyoruz" dedi.
Eskişehir Demokrasi Platformu, Adalar Migros önünde bir araya gelerek "Parasız, nitelikli ve laik eğitim istiyoruz" şiarıyla basın açıklaması yaptı.
 
Platform adına açıklamayı KESK Eskişehir Şubeler Platformu adına Yalçın Mutlu okudu. Mutlu, "Yıllardır tartışılan eğitim sistemi, bu yıl da sınav sistemi, tercih ve haftalarca süren kayıtlar ile çileye dönüşmüş, kayıtlarda para ve bağışın konuşulması ile başlamıştır" dedi.
 
Mutlu sözlerinin devamında velilere seslenerek "Eğitim lüks olmuştur. Bütçe verilmediğine göre giderleri siz karşılayacaksınız. Ödediğiniz vergilerin karşılığını isteyiniz" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenen Mutlu "Ekim ayında yeni modeller ve sistem açıklayacağınızı duyurdunuz. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitimcinin başarılı olmasının yolu açık ve nettir. Ekonomik krizde birçok tasarruf yapılacak alan varken eğitimden tasarruftan vazgeçiniz. Giderler binleri bulmaktadır. Asgari ücretin 1600 TL olduğu milyonlarca işsizin olduğu bir ortamda bu giderler karşılanamaz. Okul giderlerini karşılayınız" diye konuştu.