30 Eylül 2024 Pazartesi

Ermeni savaşçılar: İşgal saldırılarına karşı direnmeye devam edeceğiz

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen Rojavalı Ermeniler, devrimin inşası ve savunmasında görev alıyor. Ermeni savaşçılar, "İşgale karşı direnişimizi sürdürüyoruz. Türk devletinin saldırıları gözümüzü korkutamayacak" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan halklar, 10. yılına giren Rojava devrimini ve topraklarını işgal saldırılarına karşı korumak için direniyor.

Til Temir'de bulunan Nubar Ozanyan Ermeni Taburu da cephe hattında yer alıyor. İşgal saldırılarına karşı mücadelede rol üstleniyor. ETHA'ya konuşan Ermeni savaşçılar, tarih boyunca onlarca katliamla karşılaştıklarını, bir kez daha aynı kaderi yaşamamak için direndiklerini vurguladı.

'ÖZSAVUNMA BİLİNCİMİZ GELİŞTİ'
Taburun kadın savaşçıları arasında yer alan Guhar Kaypakkaya, Osmanlı döneminde Ermenilere yönelik gerçekleştirilen soykırımı hatırlattı, artık özsavunma bilinçlerinin geliştiğini ve katliamların karşısında durmaya başladıklarını belirtti.

Ermeni halkının da Rojava devrimi içerisinde görevler aldıklarını belirten Guhar Kaypakkaya "Rojava Devrimi için mücadele ediyoruz. İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı tıpkı Arap, Süryani, Asurilerin direndiği gibi Ermeniler de direniyor" dedi.

Taburu büyütmek için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getiren Guhar Kaypakkaya, işgal güçlerinin halkı korkutmak için SİHA ve topçu atışlarıyla her gün saldırılar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Guhar Kaypakkaya şunları dile getirdi: "Rojavalı Ermeniler olarak, işgale karşı direnişimizi sürdürüyoruz. Türk devletinin saldırıları gözümüzü korkutamayacak. Sırtımızı halka dayamaktan vazgeçmeyeceğiz. Devrimin inşası ve savunmasında görev almaya devam edeceğiz" dedi.

'ŞEHİT NUBAR OZANYAN'IN YOLUNU İZLİYORUZ'
Nubar Ozanyan Ermeni Taburu savaşçılarından Aryus Tartanyan ve Daron Malkonyan da işgal saldırıları karşısında durduklarını dile getirdi. Ermenilerin örgütlenmesi için çaba harcadıklarını kaydeden Tartanyan, "Tabur olarak öncelikli amacımız, Ermeni halkının örgütlenmesi ve bu devrimin savunulması. Son damla kanımıza kadar devrimi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Tabur savaşçılarından Malkonyan da, bölgedeki tüm Ermenileri bir araya getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Malkonyan, "Şehit Nubar Ozanyan'ın yolunu izliyoruz. İşgalci Türk devletinin tehdit ve saldırılarına karşı direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.