22 Eylül 2024 Pazar

Erkek şiddetini duyuran avukat sanık durumuna düştü

Boşanma aşamasında olduğu erkekten gördüğü şiddet gören Av. Ünsüren, erkeğin şikayeti sonucu sanık durumuna düştü. Ünsüren'in ayrıca gördüğü şiddete ilişkin basına verdiği demeç nedeniyle soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde avukat Fatma Ünsüren, boşanma aşamasında olduğu K.Ü. tarafından gördüğü şiddete ilişkin basına verdiği demeç gerekçe gösterilerek soruşturması takipsizle sonuçlandı, üstelik Ünsüren sanık konumuna düştü. 

Ünsüren, gördüğü şiddet karşısında önce K.Ü., hakkında suç duyurusunda bulunmuş ardından da yaşadıklarını basın yoluyla kamuoyuna duyurmuştu. Mağdur olduğu dava da ayrıca K.Ü.'nün şikayetiyle sanık durumuna düşen avukat Ünsüren hakkında bir de basına verdiği demeç gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Şiddet faili K.Ü., Ünsüren'in verdiği demeçle "Kişilerin huzur ve sükunetini bozma" suçunu işlediğini ileri sürerek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca suç duyurusunda bulunması üzerine aynı gerekçelerle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifade veren Ünsüren, K.Ü.'yü rencide edip, huzur ve sükuneti bozmadığını belirterek, hakkında takipsizlik verilmesini talep etti.

K.Ü. ise savcılık ifadesinde, Ünsüren'in sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya çalıştığı ve basına gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak, "Kişilerin huzur ve sükunetini bozma" suçunun işlediğini ileri sürdü.

Savcılık, suçun vasfının oluşmadığını belirterek, soruşturmaya takipsizlik kararı verdi.