21 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan'dan seçim sonrası HDP'li belediyelere kayyum tehdidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz" diyerek HDP'yi tehdit etti.
Ankara Kızılcahamam'da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası Kürt kentlerindeki belediyelere kayyum atanacağına ilişkin net ifadeler kullandı.
 
Erdoğan "Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar, sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz" dedi.
 
Erdoğan, "Terör saldırılarının da son günlerde yoğunlaşan ekonomik saldırıların da hedefi belli. Dikkat edin ülkemiz geliştikçe, güçlendikçe, çıkarlarını korumak için daha kararlı davrandıkça saldıraların da şiddeti artmıştır. IMF borcunu tamamen sıfırladığımız bir dönemde Gezi olaylarının başlaması tesadüf değil. Hemen bir saldırıya girdiler ve rakamlar çift haneli oldu. 24 Haziran seçimleri sonrasında kur üzerinden tetiklenen ekonomik operasyonları da tesadüf olarak görmüyoruz" diye konuştu.