3 Ekim 2024 Perşembe

Erdoğan yeni korona önlemlerini açıkladı

Erdoğan, korona salgını nedeniyle pazar ve market gibi insanların yoğun olduğu yerlerde denetimin arttırılacağını, berber kuaför, nikah salonu, yüzme, internet kafe, halı saha, konser salonu gibi tüm işyerlerinin de 22.00'da kapatılacağını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

İzmir'deki depremin ardandan, devletin hemen insanlara yardım yaptığını iddia eden Erdoğan, bakanlık ve ilgili kurumların da imkanlarını depremzedeler için seferber ettiğini savundu.

Yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatan Erdoğan, işleri yıkılan ya da hasar gören, sular altında kalanlara 50 bin liraya kadar "hibe desteği" verileceğini açıkladı.

Bir aya kadar deprem konutlarının inşa edileceğini açıklayan Erdoğan, "kentsel dönüşüm" çalışmalarına hız verileceğini belirtti.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
Erdoğan, koronaviris salgına ilişkin alınacak yeni önlemlere ilişkin ise şunları söyledi: "Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar ve market gibi yoğun insanların olduğu yerlerde denetim arttırılacaktır. Berber kuaför, nikah salonu, yüzme, internet kafe, halı saha, konser salonu vb. yeri tüm işyerlerinde saat 22'de sona erecektir"