4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan TÜRGEV aracılığıyla Boğaziçi öğrencileriyle görüşmek istedi

AKP'li Cumhurbaşkanı, TÜRGEV aracılığıyla, Boğaziçi Üniversite öğrencileri ile görüşme talebinde bulundu. Öğrenciler görüşmeyi reddederken, TÜRGEV davetin kendileri ile ilgili olmadığını öne sürdü.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı günlerdir eylemlerini sürdüren üniversite öğrencileri önce terörist ilan edildi, yandaş medya tarafından hedef gösterildi, İçişleri Bakanı ve yardımcıları açıklama yaptı, şimdi de öğrenciler Saray'a davet edildi.

Bilal Erdoğan'a ait Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından iletilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşme talebi Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından reddedildi.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) aracılığıyla Boğaziçi Üniversitesi'nden birkaç öğrenciye ulaşılarak yaptığı toplantı talebi, "Boğaziçi Dayanışması" tarafından reddedilirken, "Bu atamanın sorumlusu olan siyasi iktidar iletişim kurma bahanesiyle kayyumları meşrulaştıramaz. Neye göre seçildiğini bilmediğimiz 30 kişi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini temsil edemez. TÜRGEV'in bu davetini reddediyoruz" denildi.

Öğrencilerin daveti reddetmesinin ardından, TÜRGEV, davetin kendileriyle ilgisi olmadığını iddia etti. Genel olarak öğrencilerin sorunlarının dinleneceği 'sıradan' bir buluşma planlandığı öne sürüldü.