20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan: Suriye ile yine birlikte hareket ederiz

Erdoğan, Suriye lideri Esad ile yeniden görüşme mesajı vererek, "Biliyorsunuz sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın açıklamaları ve "Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler yeniden kurulur mu?" sorusu üzerine Erdoğan şöyle yanıt verdi: "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, biliyorsunuz sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur ve Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok."

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile bir araya gelmiş, "Suriye-Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik her türlü çabanın temelinin Suriye'nin egemenliğine saygı duyulması olduğu" açıklaması yapmıştı.