4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan: Şatafat içinde yaşayanlara meydanı bırakmayacağız

Erdoğan Siirt'te katıldığı bir açılışta konuştu. "Ekonomi atılımda" diyen Erdoğan, her zaman patronların yanında olduğunu söyledi. Asgari ücretli işçi ve emekçilerden "dar gelirli insanlar" diye bahseden Erdoğan'ın, "Kendi çocuklarını şatafat içinde yaşatırken bu şehrin, bu ülkenin evlatlarına ölümü ve öldürmeyi reva görenlere meydanı asla bırakmayacağız" sözleri dikkat çekti.

Enflasyonun yüzde 60'a dayandığı, açlık ve yoksulluğun arttığı, euronun 16, doların 14 lira seviyesine yükseldiği bugünlerde Erdoğan yine "ekonomik atılım"dan bahsetti. Siirt'te, köprü, baraj ve HES projeleri açılışında konuşan Erdoğan, "Biz ülkeyi tarihinin en kritik ekonomik atılımına hazırlamak için her türlü riski alıyor, yedi düvele meydan okuyor, gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Tek adam rejiminin kurucusu Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken, "Ülkeyi tek parti faşizmine sürüklemeye çalışıyorlar" dedi.

Pandemi döneminde sermayedarların karına kar katan ekonomi politikalarını hatırlatan Erdoğan, yoksul halk daha da yoksullaşırken, patronların karlarının büyümesiyle övündü.

Birkaç gün önce yaptığı açıklamada, 'kur oyunları oynandığını' iddia eden Erdoğan, bugünkü konuşmasında dövizdeki dalgalanmanın salgının küresel ekonomilerde yol açtığı kriz ile ilgili olduğunu savundu.

ERDOĞAN PATRONLARIN YANINDA
Erdoğan, "Üretim ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız" sözleriyle yoksul halkın değil patronların yanında olduğunu bir kez daha dile getirmiş oldu.

'DAR GELİRLİ İNSANLAR'
Asgari ücretli işçi ve emekçilerden "dar gelirli insanlar" diye bahseden Erdoğan, asgari ücrette yaşanan kaybı kabul etti, "İnşallah, asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanları ferahlatacağız" demekle yetindi.

TÜRKİYE ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİYMİŞ
29 Kasım günü İstanbul'da sokak ortasında polisin Çetin Kaya'yı ensesinden vurarak öldürdüğü, Suruç ve Ankara Gar katliamında sorumluların yargılanmadığı, hapishanelerde hasta tutsakların ölüme terk edildiği bir ülke olan Türkiye'deki adaletsizlikleri görünmez kılmaya çalışan Erdoğan, "Türkiye'nin adalet ve özgürlükler konusunda örnek bir ülke olması adına önemli adımlar attık" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında HDP ve HDP yöneticilerini hedef alırken kurduğu cümleler dikkat çekti. "Kendi çocuklarını şatafat içinde yaşatırken bu şehrin, bu ülkenin evlatlarına ölümü ve öldürmeyi reva görenlere meydanı asla bırakmayacağız" diyen Erdoğan'ın çocukları Amerika ve İngiltere'de eğitim gördü. Erdoğan kendisine birçok kentte saraylar inşa ederken, son olarak yaptığı zamla maaşını 100 bin liraya çıkardı.