20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan-Özel görüştü

Erdoğan 40 gün sonra Özel'e CHP Genel Merkezinde iade-i ziyarette bulundu. Bir buçuk saatlik görüşmenin ardından açıklama yapan AKP Sözcüsü Çelik, görüşmenin ayrıntılarını aktardı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezinde bir araya geldi. Erdoğan, Özel'in AKP Genel Merkezine yaptığı ziyaretin 40. gününde 11 Haziran'da iade-i ziyarette bulundu. Bir buçuk saat süren görüşme sonrası bir açıklama yapıldı. 

Erdoğan'ın, "yeni anayasa" yapımına destek istediğini, Özel'in ise ekonomik sorunlar, kayyum darbesi ve Gezi davası başta olmak üzere tartışmalı yargı kararlarını gündeme getirdiği aktarıldı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ihtiyaç halinde üçüncü bir görüşmenin yapılabileceğini dile getirirken, Özel ve Erdoğan 20 Temmuz'da Kıbrıs'ın 50. yıl törenlerinde Lefkoşa'da bir araya gelecek

Çelik Erdoğan'ın "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için atılması gereken adımların sadece bir insiyatifle değil en geniş siyasi uzlaşma zemini ile gerçekleşmesi gerektiği konusunda görüşlerini ifade etmişlerdir" aktarımında bulunurken, orta vadeli program ve 12. kalkınma planıyla  edinilen kazanımların korunacağını da ekledi. 

Avrupa Parlamentosu seçimlerine de vurgu yapan Çelik, "Avrupa Parlementosu seçimlerinde aşırı sağın ve popülist sosyalist partilerin ortaya koyduğu performans, Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığı konusunda maalesef Avrupa'nın yeni meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bu çerçevede Türkiye'nin içindeki işbirliğinin artması bu aşırı sağ, popülist ve radikal partilere karşı güçlü bir mesaj verilmesi açısından fevkalade önemli olacaktır" ifadelerini kullndı.