20 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan müfredatı eleştirenleri hedef aldı

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tanıtım programında müfredatı savundu. Yeni müfredata tepki gösterenleri hedef alan Erdoğan, imam hatip mezunu iki çocuğunun yurtdışında okumasıyla övündü.

Yeni müfredatın tanımında İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, müfredata tepki gösterenleri hedef aldı.

Müfredatı eleştirenlerin ideolojik davrandığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin de kendi ideoloji doğrultusunda hazırlandığı gerçeğine işaret etmiş oldu. "Ben yaptım oldu" anlayışıyla hareket etmediklerini öne süren Erdoğan, müfredatın ileri bilim ve teknolojiye uygun olduğunu iddia etti.

Çocuklarının imam hatip mezunu olduğunu söyleyerek "Biri Harvard biri de London School of Economics okudu" sözleriyle iki çocuğunu yurtdışında okutmakla övünen Erdoğan, öğrencilerin aileleri ile birlikte camiye davet edilmesini de şu sözlerle savundu: "Bir sınav öncesinde velileriyle birlikte camiye davet edilmesi, bakıyorsunuz birilerini son derece rahatsız ediyor. Laikliği din ve inanç karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat artıklarına, biz bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyiz."

Erdoğan ayrıca Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulacağını, bu kapsamda hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

İTAAT EDEN NESİLLER HEDEFLENİYOR
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" denilen müfredatın içeriği bilim insanları, eğitimciler ve eğitim sendikalarının görüşleri alınmadan onaylanmıştı. Müfredata yönelik eğitimci, pedagog ve eğitim sendikaları şu eleştirileri yöneltmişti:

" Kamusal değil piyasacı eğitim hedefleniyor.
Müfredatla medrese sistemi esas alınıyor.
Bilim ve akıl dışı, laiklik karşıtı kurgulanmış.
Derslerde dinle çelişecek konular sansürlendi.
Tüm okullara 'seçmeli' adı altında çok sayıda din dersi dayatılıyor.
Eleştirel düşünme yerine telkini esas alıyor.
Özgür, itiraz edebilen nesiller yerine itaat eden nesiller isteniyor.
Sadeleştirme adı altında bilimsel eğitim ayıklanıyor.
Farklı kimlikler, kültürler yok sayılıyor.
Çocuğun üstün yararı gözetilmiyor.
Okul öncesi eğitim oyun merkezli değil.
Çıraklık ve çocuk emeği sömürüsü meşrulaştırılıyor.
Çocuklara değil patronlara ve tarikatlara kaynak aktarılıyor."