21 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan bu kez BM'den tehdit etti: Hedefimiz Menbiç'ten başlayarak...

BM Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, önce BM'yi eleştirdi, ardından da Amerikan yönetimini, ""Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir" sözleri ile tehdit etti. Erdoğan, Kuzey Suriye'ye yönelik işgal planını da deklere etti, "Hedefimiz, Menbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda konuştu.
 
Erdoğan, Filistin konusunda BM'nin seyirci kaldığını söyledi, "BM Güvenlik Konseyi yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür" dedi. 
 
Erdoğan, BM'de kapsamlı bir reform istedi. 
 
Mülteciler ile ilgili olarak bugüne kadar 32 milyar dolar harcadıklarını söyledi. 
 
Erdoğan, İdlip ile ilgili olarak, "Soçi mutabakatıyla rejimin 3,5 milyon sivilin yaşadığı İdlib Çatışmasızlık Bölgesi'ne yönelik kanlı saldırılarının önüne geçtik." dedi.
 
Erdoğan, BM'den Kürt halkını ve Kuzey Suriye Federasyonu'nu da tehdit etti, "Hedefimiz, Menbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir" diye konuştu.
 
Erdoğan adını anmadan ABD'ye ilişkin  "Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir" dedi.
 
Erdoğan, Fetullah Gülen'in ABD'deki durumunu da gündeme getirdi. "FETÖ'nün, Amerika'nın 27 eyaletinde, sadece charter okullar aracılığıyla devlet bütçesinden yılda aldığı para 763 milyon dolardır. (FETÖ) Bunun başı şu anda ABD'de, Pensilvanya'dadır. 400 dönümlük arazide yaşamakta, buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir" diye konuştu.