22 Eylül 2024 Pazar

EÖT: Her yer direniş, her direniş enternasyonal

Rojava devrimi savunmasında yer alan Enternasyonal Özgürlük Taburu yaptığı açıklamada, işgale karşı aktif direnişte olduklarını kaydetti. Açıklamada "Nerede zulüm varsa orada direniş vardır. Direnişin en ön saflarında QSD savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaşan enternasyonaller vardır" denildi. 

Kuzey ve Doğu Suriye’de devrim savunmasında yer alan Enternasyonal Özgürlük Taburu, işgal harekatına ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Soykırım ve talandan başka hiçbir rolü olmayan işgal ve savaş suçu işlemekten başka bir sorumluluğu olmayan TC ordusu işgalini kalıcılaştırmak ve genişletmek için zulüm ve yalan makinası gibi çalışıyor" diye belirtildi. 

İşgale karşı aktif direnişte olduklarını söyleyen ETÖ açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Enternasyonal Özgürlük Taburu TC işgaline karşı aktif direniştedir. Direniş mevzilerinde konumlanan enternasyonal savaşçıları direniş bayraklarını yükseklere kaldırarak özgürlük türkülerini kendi dillerinde söylüyorlar. 

Nerede zulüm varsa orada direniş vardır. Direnişin en ön saflarında QSD savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaşan enternasyonaller vardır. 

Zulme karşı hıncı olan dünyanın emekçilerini Enternasyonal Özgürlük Taburu saflarında birleşmeye ve savaşmaya çağırıyoruz. Bizleri kurtaracak olan özgürlük silahlarımıza sarılmaya davet ediyoruz."