6 Ekim 2024 Pazar

'Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnin Filistin halkı kazanacak'

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, "AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmesidir. Ancak bizler biliyoruz ki Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür" diye belirtti.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını Süleymaniye Geçidinde protesto etti.

"Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnin Filistin halkı kazanacak" pankartının açıldığı eylemde açıklama Yahya İş okudu. 10 Mayıs'tan bugüne kadar, Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesine yönelik siyonist İsrail'in saldırılarında 200'ün üzerinde Filistinli'nin yaşamanı yitirdiğini kaydeden İş, "Filistin halkının yaşadığı trajedi 60 yıldan beri sürmektedir. Her sabaha yeni ölümlerle uyanan, hastaneleri, camileri ve hatta bakanlık binaları bombalanan, okulları yakılan ve katledilen bu halk, bütün 'demokratik ve modern' devletlerin çoğunluğunun bu trajediye sırtını döndüğü bir zamanda dirençle var olma savaşı veriyor" dedi.

Filistin sorununun temel nedeninin İsrail'in işgalciliğine dayalı olarak emperyalistlerin Ortadoğu'daki büyük planlarının olduğunu vurgulayan İş, "Gelinen noktada işgalci siyonist İsrail, işi savaş uçakları ile Gazze'ye hava saldırıları yaparak sivilleri, çocukları katletmeye kadar vardırdı" diye kaydetti.

AKP iktidarı son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail'le askeri ve siyasi iş birliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye kendi tabanındaki geleneksel anti siyonist tepkiyi kullanarak çözülen tabanını konsolide etmeye çalıştığını ifade eden Yahya İş, "İsrail'in işgal ve ilhak uygulamalarının, emperyalist saldırılarının protesto edilmesi kuşkusuz haklı ve gereklidir. Burada eleştiri konusu olan iktidarın kendisi gibi düşünmeyenlere sokağı yasaklaması, hakları ve özgürlükleri tanımayan baskıcı tutumudur. Sadece kınama ve kendi kitlelerini elçilikler önüne yürütmek ise yeterli değildir. AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmesidir. Ancak bizler biliyoruz ki Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür" diye belirtti.

Yahya İş, "Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin'i yaratmak için işgalci siyonist İsrail'e ve emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin yanındadır. Filistin halkına karşı soykırımı andıran saldırısını kınıyoruz. Zaman kaybetmeden AKP-MHP iktidarını Türkiye'nin İsrail'le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz" diye konuştu.