25 Eylül 2024 Çarşamba

Emek Partili İlgün son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Emek Partisi MYK Üyesi Metin İlgün, Dersim'de son yolculuğuna uğurlandı.
 

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün, Dersim'in Pertek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'dan Dersim'e getirilen İlgün'ün cenazesi, Pertek İlçe Hastanesinden alındı ve defnedileceği Gülbarı köyüne götürüldü.

Köye gitmeden önce Pertek ilçesi Köy Garajı alanında cenaze töreni düzenlendi. Törene, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi MYK ve GYK üyeleri, bölge yöneticileri, DİSK Gıda İş Başkanı Seyit Aslan, Pertek Belediyesi Başkanı Ruhan Alan, Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Men, HDP İl Örgütü ve il başkanları, İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, KESK Dersim şube yöneticileri, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin, Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak'ın yanı sıra ailesi, yoldaşları ve birçok kişi ve kurum katıldı.

Yürüyüş esnasında "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Eşitlik, kardeşlik, kürt halkına özgürlük", "Biji biratiya gelan", "Kar, nan, azadi", "Metin yoldaş ölümsüzdür", "Bijî şoreş û sosyalîzm", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "İşçi sınıfı partisiyle güçlüdür", "Sermaye mezara emek iktidara" sloganları atılırken, alanda "Dı Têkoşîna Şoreş û Sosyalizmê De Ewê Her Tım Bı Me Re Be", "Devrimciydi, Komünistti, İşçi Sınıfının Davası İçin Yaşadı", "Metin Yoldaş Devrim ve Sosyalizm Davamızda Yaşayacak" yazan pankartlar yer aldı.

'İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNİ ESAS ALDI'
Törende söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Bugün Metin'i ait olduğu halkın, eşitlik ve özgürlük özlemleriyle birlikte, kendi toprağında yolcu edeceğiz. Başka bir coğrafyada, halkların, ulusların kurtuluş mücadelesi Metin'in mücadelesi olduğu gibi kendi coğrafyasında da Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesi onun mücadelesinin konusuydu. Metin yoldaş yürüdüğü yolda şunun da çok farkındaydı. Gerçek eşitliğin, gerçek özgürlüğün yolu, işçi sınıfının iktidarı ve sosyalizm mücadelesinden gidiyordu" dedi.

Gürkan konuşmasını, "Suriye'den Şili'ye dünya halklarının kapitalist düzene karşı insanca yaşam mücadelesi, baskı, sömürü düzenine karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesinde birlikte yol yürüyeceğiz. Kadınların hak eşitliği, gençliğin gelecek mücadelesinde birlikte yol yürüyeceğiz. Nerede bir direniş var nerede bir grev var nerede bir özgürlük ve eşitlik mücadelesi var Metin yoldaş orada yanı başımızda olacak. Metin yoldaşın mirasıyla bu mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" diyerek sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Metin İlgün'ün en sevdiği şarkı "Haydar Haydar" şarkısı çalındı. Daha sonrasında ise Metin İlgün'ün cenazesi köyüne götürülerek defnedildi.