20 Eylül 2024 Cuma

'Elçi soruşturmasının peşini bırakmayacağız'

Tahir Elçi'nin faillerinin aradan 3 yıla yakın süreye rağmen hala bulunmamasını protesto eden Diyarbakır Barosu avukatları, adalet arayışlarında soruşturma dosyasının peşini bırakmayacaklarını söyledi.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 136. kez Diyarbakır Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Mahsum Batı, Tahir Elçi'nin katledilişinin üzerinden üç yıla yakın bir süre geçtiğini, ancak soruşturma dosyasında henüz bir şüpheli dahi bulunmadığını söyledi.
 
Batı, soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını gibi, işlenen cinayeti aydınlatacak siyasi bir iradenin de olmadığını gördüklerini ifade etti. Şimdiye kadar yüzlerce dilekçe verilmesine rağmen herhangi bir idari makamdan cevap alamadıklarını söyleyen Batı, "Soruşturma dosyasına sunduğumuz yüzlerce dilekçemizde belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri neden bulunmuyor? Tahir Elçi'nin faillerini bulup, yargıya teslim edin. Biz Tahir Elçi'nin sevenleri, dostları, arkadaşları olarak bu soruşturma dosyasının peşini bırakmayacağız. Yine buradan yineliyoruz. Failleri bulup yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve hak ettikleri cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.