6 Ekim 2024 Pazar

EHB avukatı Tombul'a 7 yıl hapis cezası

Karar duruşması görülen EHB avukat Can Tombul'a, "örgüt üyeliği" iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Karar ilişkin açıklama yapan EHB, bugüne kadar birçok saldırıya maruz kaldıklarını hatırlattı ve "Yine de politik avukatlık pratiğimizden vazgeçmedik" dedi. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatı Can Tombul'un yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. 

Tombul, Ocak 2018'de de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, yedi gün gözaltında tutulmuş ve savcılık ifadesi sonrasında adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

31 Temmuz 2018'de ise Kadıköy'de tekrar gözaltına alınmış. Dört gün gözaltında tutulduktan sonra İstanbul Adliyesi'nde sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince "kaçma şüphesi olduğu" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

10 Ekim ve 20 Temmuz Suruç Katliamı davalarının da avukatlığını üstlenen Tombul, 14 ay Silivri Hapishanesi'nde kaldıktan sonra 12 Eylül 2019 tarihinde tahliye edilmişti. 

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Tombul'a bugün görülen karar duruşmasında, "örgüt üyeliği" iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

EHB: POLİTİK AVUKATLIK PRATİĞİMİZDEN VAZGEÇMEDİK
Karara ilişkin açıklama yapan Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), "Büromuzun pek çok avukatı hakkında bugüne kadar pek çok dava açıldı. Pek çoğu hakkında gözaltı ve tutuklama kararları verildi. Yine de politik avukatlık pratiğimizden vazgeçmedik. İşçilerin emekçilerin, erkek şiddetine maruz kalan, özsavunma uygulayan kadınların, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimleri nedeniyle ezilen LGBTİ+'ların, polis şiddetine uğrayanların avukatlığını yapmaya devam edeceğiz. Katledilen müvekkillerimizin otopsi ve defin işlemlerinde bulunmaya, cenaze ve taziyelerine katılmaya devam edeceğiz. Özgürlükçü savunmanlık ve politik avukatlık ezilenlerin bir kürsüsü olmaya devam edecek" dedi.