21 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim-Sen: Niteliksizleştirilmiş bir eğitim yılı bizi bekliyor

Eğitim-Sen Adana Şubesi, "Hukuksuz ihraçlar, açığa almalar ve sürgünlerle; bilime meydan okuyan yeni müfredat ile niteliksizleştirilmiş bir eğitim öğretim yılı bizi bekliyor" dedi.
Eğitim-Sen Adana Şubesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılırken öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Eğitim-Sen Adana Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Seçil Sönmez, hukuksuz ihraçlar, açığa almalar ve sürgünlerle; bilime meydan okuyan yeni müfredat ile niteliksizleştirilmiş bir eğitim öğretim yılının kendilerini beklediğini söyledi.
 
Öğrencilerin sınavdan sınava koşturması, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli istihdam edilerek güvencesiz çalışmaya mahkum edilmesi, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlanması sorunlarına da dikkat çeken Sönmez, "Eğitim sisteminin içine itildiği karanlıktan çıkmasının tek yolu, eğitimde ve toplumsal yaşamda demokratik bir siyasi iklimin sağlanması ve eğitimin kamusal, parasız, bilimsel, laik, nitelikli ve anadilinde örgütlenmesinin sağlanmasından geçmektedir" dedi.
 
Eğitimde siyasal kadrolaşma uygulamaları, okullarda yaşanan şiddetin artması, eğitim emekçilerine yönelik ihraç, açığa alma ve sürgün gibi saldırıların sürmesinin okulların ve üniversitelerin fiilen kışla ya da cezaevi haline getirilmesine neden olduğunu ifade eden Sönmez, "Bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak, ne öğrencilerimizin ne velilerimizin ne de eğitim emekçilerinin bu karanlık tabloya mahkum olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu eğitim öğretim yılında da emeğimiz, haklarımız ve öğrencilerimiz için tüm örgütlü gücümüzle sorunlarımızı ve taleplerimizi gür sesle dile getireceğimizin bilinmesini istiyoruz" diye belirtti.