6 Ekim 2024 Pazar

Ege Tiyatro Kooperatifi kuruldu

Kuruluşunu açıklayan Ege Tiyatro Kooperatifi, "Tiyatronun hem sanatsal hem ekonomik sorunlarının çözümüne bir nebze açılım sağlamak amacındayız" dedi.

Bir buçuk yıldır kuruluş sürecinde olan ve tiyatroların örgütlenmesi amacını taşıdıklarını belirten Ege Tiyatro Kooperatifi kuruldu.

Ege Tiyatro Kooperatifi yaptığı yazılı açıklamada, "Kurucu üyeleri ve ilişkide bulunduğu birçok tiyatro ile kurulan Ege Tiyatro Kooperatifi, tiyatronun hem sanatsal hem ekonomik sorunlarının çözümüne bir nebze açılım sağlamak amacındadır. Birçok nedenin yanında, kooperatiflerin özgün, eşitlikçi ve özerk yapısı nedeniyle kooperatif örgütlenmesini seçtik" dedi.

Ülkenin demokrasi kültürüne katkıda bulunabilmek amacı ve bilinciyle kurumsal kimliklerini gerçekleştirdiklerini belirten Ege Tiyatro Kooperatifi, "Kuruluştaki teknik, bürokratik nedenlerle 7 üye ile kurulan Ege Tiyatro Kooperatifi, en yakın sürede üye sayısını hızla artıracak ve Ege Bölgesindeki tiyatroların örgütlenerek daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Ülkemizde bulunan diğer kooperatiflerle de ilişki içinde olan kooperatifimizin temel amaçlarından biri de Tiyatro Kooperatiflerinin üst birliğini oluşturmaktır" diye açıkladı.