22 Eylül 2024 Pazar

Edremit Kadın Platformu: Talebimizden bir adım bile geri adım atmıyoruz

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Edremit'te eylem yapan kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi uygulansın talebimizden bir adım bile geri adım atmıyoruz" dediler.

Edremit Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çeken kadınlar, "Sözleşme devlete kadına yönelik şiddetin her türüne ve her yönüne ilişkin somut görevler veriyor, şiddetin esasını kadınlarla erkekler arasındaki eşitsiz güç ilişkilerine dayandırıyor ve şiddeti önlemenin eşitliği her alanda sağlamakla mümkün olabileceğini söylüyor. Cinsel kimlik ve cinsel yönelim ayrımcılığına karşı açık ifadeler barındırıyor, LGBTİ+'ların en temel yaşamsal haklarını korumak için devleti sorumlu tutuyor. Tüm yasa ve uygulamaları bu anlayışla yapmak, yapmayandan hesap sorulmasını sağlamak gerektiğini ifade ediyor. İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırıların esası, kadınların eşitlik hakkına, eşit varoluşuna yönelik saldırılardır" dedi.

Kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceğini vurgulayan kadınlar, "Bugün ülkenin dört bir yanında kadınlar hâlâ sokakta isyanlarını haykırıyor. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi uygulansın talebimizden bir adım bile geri adım atmıyoruz" dediler.