24 Eylül 2024 Salı

Ebu Leyla ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı

Minbiç'i Özgürleştirme Hamlesi esnasında yaşamını yitiren DSG komutanlarından Faysal Ebu Leyla, ölümünün üçüncü yılında mezarı başında anıldı.

Minbiç'i Özgürleştirme Hamlesi esnasında yaşamını yitiren Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlarından Faysal Ebu Leyla, ölümünün üçüncü yılında Ş. Dicle Şehitliğindeki mezarı başında anıldı.

Anmaya Şehit Aileleri Kurumu ve Devrimci Komünist Gençlik (CKŞ) üyeleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Arif Bali, "Şehîd Ebu Leyla Kobanê savaşında, Minbiç'in kurtuluşu hamlesinde savaştı. O kendini savaştan hiç sakınmadı. Ailesini ve çocuklarını bir kenara bıraktı ve halkının özgürlüğü için savaştı. Tüm çocukların gelecekte onurlu bir hayat yaşaması tek umuduydu. bunun için şehit düştü" dedi.

Bali konuşmasının devamında şunları vurguladı: "Ebu Leyla Kobanê savaşında kızına mesaj yollamıştı. 'Babam bana bir gelecek vermedi deme, ben senin, kardeşlerinin ve tüm çocukların geleceğini onurluca inşa etmek için savaşıyorum' demişti. Şehit aileleri Kurumu olarak bir kez daha ailesine söz veriyoruz, şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız. Hayallerini gerçekleştireceğiz."

Anmada konuşan Ebu Leyla'nın kardeşi de "Ebu Leyla şehit düştü. Bizim için hepiniz birer Ebu Leylasınız. Kardeşim bu yolda hiç yorulmadan savaştı. Onurlu bir yaşam sürdü ve onurluca şehit düştü" dedi.