24 Eylül 2024 Salı

Düzce Hapishanesi'nde direnişçilerin vitaminlerine el konuldu

Düzce T Tipi Hapishanesi'nde sabaha karşı açlık grevinde olan tutsakların koğuşlarını basan gardiyanlar, koğuşları talan etti, kullandıkları vitamin ilaçlarına el koydu.
Düzce T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde açlık grevindeki tutsakların kaldığı koğuşlar Salı sabahı gardiyanlar tarafından basıldığı öğrenildi.
 
Hapishanede tutuklu bulunan oğlu Vedat Gültekin'le telefonda görüşen anne Azize Gültekin'in verdiği bilgiye göre, gardiyanların baskın arama yaparak, koğuşlarda açlık grevinde olan tutsakların kullandığı vitaminleri aldıklarını belirtti.
 
Tutsakların yaklaşık 5-6 ay önce işkenceye maruz kalığını kaydeden anne Gültekin şu bilgileri paylaştı: "Salı sabahı 5'te gardiyanlar koğuşları basmış. Kulladıkları çarşafları yerlere atmışlar, yataklarını dağıtmışlar. Açlık grevinde oldukları için kullandıkları ilaçları yerlere atmışlar. Çocuklarımıza kantinden meyve suyu bile getirmiyorlarmış. Çocuklarımız zaten açlar, meyve suyunu bile eksik bırakıyorlar. İçeride 4-5 aydır açlık grevinde olanlar, durumu kritik olanlar var. Avukatları hapishaneye bile sokmuyorlar, aldıkları zaman da gardiyanlar görüşmeyi izleyip görüntü aldıkları için görüşmeyi reddediyorlar" dedi.
 
'CENAZELERİMİZ Mİ GELSİN İSTİYORLAR'
 
Hükümete ve kamuoyuna seslenen anne Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sessizlik bizi korkutuyor, herkes ayağa kalksın. Vicdan azabından uyuyamıyoruz, çözüm nereden gelirse gelsin artık 'yeter' ! Anne olarak evimizde rahat değiliz, aylardır çocuklarımız açlar, biz nasıl yatalım! Taleplerini yerine getirsinler, bu çocuklar bedenini açlığa boşuna yatırmadı. Biz de sonuna kadar çocuklarımızın arkasındayız, gerekirse adalet bakanlığına gideriz. Türk medyası sağır ve dilsiz oynuyor, bu kadar vicdansız olamazlar. Binlerce insanın talebi, bütün hapishanelerde direniş var. Cenazelerimiz mi gelsin istiyorlar? Bu sessizlik bizi korkutuyor, seçim de bitti. Ellerini vicdanına koysun herkes!"