10 Ekim 2024 Perşembe

Duman: Baklava çalan çocuklara ceza veren de Narin'in katilini bulmayan da aynı yargı

Atılım gazetesinin eski Yazıişleri Müdürü Hatice Duman, yeniden yargılamasının yapıldığı duruşmada, Atılım gazetesinin 30. yılını kutladı. Duman, yaptığı ilk haberin baklava çalan çocuklar olduğunu, bu çocuklara ceza veren yargı ile Narin'in katilini bulmayan yargının aynı olduğunu söyledi.

Atılım gazetesinin eski Yazıişleri Müdürü Hatice Duman'ın yeniden yargılamasının yapıldığı duruşma bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duman ilk kez duruşma salonuna getirilirken, Aligül Alkaya ve Ahmet Doğan duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Uzun yıllar önce yazıişleri müdürlüğünü yaptığı Atılım gazetesinin 30. yılını kutlayan Duman, ilk yaptığı haberin baklava çalan çocukların tutuklanması olduğunu söyledi. 1997 yılında Antep'te baklava çalan 4 çocuğun tutuklanarak 9'ar yıl ceza aldıklarını hatırlatan Duman, o gün baklava çalan çocukları tutuklayıp ceza veren yargı ile bugün Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin'in katillerini bulmayan yargının aynı yargı olduğunu söyledi.

Duman, o günden bugün yargıda değişen bir şey olmadığını söyleyerek, çocukların katledilmesine, tutuklanmasına tepki gösterdi.

22 yıldır tutuklu bulunan Hatice Duman, Aligül Alkaya ve Ahmet Doğan'ın yeniden yargılandıkları davanın bir sonraki duruşması 27 Mart 2025 tarihinde görülecek.