20 Eylül 2024 Cuma

DTK: Sivas'ta katliam yapanlar AKP-MHP ittifakıyla halkların karşısına çıktı

Sivas katliamının 25. yılı dolayısıyla açıklama yapan DTK, Sivas katliamını gerçekleştiren katliamcı zihniyetin, 24 Haziran seçimleri sürecinde AKP-MHP faşist ittifakıyla halkların karşısına çıktığını belirtti.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sivas katliamının 25. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. DTK, "Türkiye devleti tarihi boyunca Anadolu ve Mezopotamya halklarına karşı tarihin en kirli ve acımasız soykırım ve asimilasyon politikalarını uygulamaktan geri durmadı. Bu katliam politikalarından birisi de 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak otelinde, 35 Alevi aydınımızın diri diri yakılarak katledildiği Sivas katliamıdır" dedi.
 
Kürdistan ve Türkiye halklarına karşı yüzyıldır sürdürülen katliamcı, soykırımcı ve asimilasyoncu politika ve uygulamaların bir devamı olan Sivas katliamının, halkların, inançlarına, ibadetlerine, kültürlerine, hafızalarına, esas olarak da varlıklarına karşı gerçekleştirilmiş bir katliam olduğunu vurgulayan DTK, "Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Gazi, Gezi, Roboski katliamları ve Sur, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak vb. il ve ilçelerimizin yakılıp, yıkılması ve genç, yaşlı, çocuk, kadın binlerce Kürdün bodrum katlarında, sokaklarda katledilmesiyle yaygınlaştırılmış ve derinleştirilmiştir" diye belirtti.
 
Sivas katliamını gerçekleştiren katliamcı zihniyetin, 24 Haziran seçimleri sürecinde AKP-MHP faşist ittifakıyla halkların karşısına çıktığını ifade eden DTK, "İnsanları diri diri yakan DAİŞ çeteleri ile Sivas katliamını yapanların, aynı, faşist, ırkçı, kafatasçı ve insanlık düşmanı ideolojiden beslendikleri gün gibi açıktır" diye kaydetti.
 
25 yılında Sivas katliamını gerçekleştirenleri kınayan DTK, "Sivas katliamını gerçekleştiren, göz yuman, teşvik eden bütün kirli ve karanlık odakların insanlık, evrensel hukuk ve adalet önünde yargılanıp hesap verecekleri günlerin yakın olduğuna olan inancımızı belirtmek istiyoruz" dedi.
 
Faşist diktatörlüğe karşı ortak mücadele etmenin Sivas katliamını gerçekleştirenlere en güçlü cevap olacağını vurgulayan DTK, Türkiye ve Kürdistan halklarının beklentisinin de bu olduğunun altını çizdi.