23 Eylül 2024 Pazartesi

DTK Cizre bodrumlarında katledilenleri andı

DTK, Cizre bodrumlarında katledilenleri üçüncü yılında yaptığı açıklamayla andı.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Şırnak'ın Cizre ilçesinde insanların bina bodrumlarında katledilmesinin üçüncü yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
AKP-MHP'nin Kürt düşmanlığı üzerinden oluşturdukları milliyetçi-ırkçı ittifakın Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıların aralıksız sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, 3 yıl önce Kürtlerin meşru hakkı olan kendi kendini yerinden yönetme arzusu ve bu yöndeki özyönetim direnişlerine karşı büyük saldırılar yapıldığı hatırlatıldı.
 
Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak, İdil vb. Kürt il ve ilçelerindeki direnişler sonrasında şehirlerin yakılıp yıkıldığı, çoğu kadın ve çocuk yüzlerce sivil Kürdün katledildiği belirtilen açıklamada, "Gerçekleştirilen bu katliamlarla Kürt halkının ulusal ve demokratik talepleri ve mücadelesi bastırılmak, tasfiye edilmek istendi. Cizre'de bodrumlarda 300'e yakın sivil Kürt acımasız bir biçimde tanklarla bombalanarak, yakılarak katledildi. Bugün, Cizre katliamının 3'üncü yıldönümü. Katliamın 3'ünc yıldönümünde Mehmet Tunç ve Asya Yüksel'in şahsında bütün özyönetim direnişçilerini saygıyla anıyor, onların direngen ve kahramanca mücadelelerinin bütün bir yaşam boyunca bizlerin ilham kaynağımız olduğunu büyük bir bağlılıkla ifade ediyoruz" denildi.