24 Eylül 2024 Salı

Dr. Ersin Arslan için beyaz önlüklerle nöbet eylemi

Antep'te, 7 yıl önce öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anmak için beyaz önlüklerle nöbet eylemi yaptı. TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman, sağlıkta şiddet yasa tasarısının kabul edilmesi için Meclis'e çağrı yaptı, mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
Antep-Kilis Tabip Odası, 17 Nisan 2012'de bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla beyaz önlüklerle nöbet eylemi gerçekleştirdi. 
 
Kırkayak Parkı'nda düzenlenen nöbete, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Oda Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, Antep Barosu Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, SES Şube Başkanı Ömer Kılıç, Türk Sağlık Sendikası, Antep Sağlıkçılar Meclisi, Genel Sağlık İş Sendikası yöneticileri ve Antep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
Beyaz önlükler giyen sağlık emekçileri, "Sağlıkta şiddete hayır" ve "Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın" yazılı dövizleri taşıdı. 
 
'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
 
Konuşma yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman, bugün ülkenin bir çok yerinde sağlık emekçilerinin, şiddete karşı eylemler yaptığını söyledi. Adıyaman, "Sağlıkta şiddete 'Artık yeter' diyoruz. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Bunun için de yaklaşık 6 yıl kadar önce hem iktidar partisine hem de muhalefet partilerine verdiğimiz sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının bir an önce kanunlaşmasını istiyoruz. Biz bu şiddetin ancak en azından caydırıcı bir kanuni madde olursa o zaman bir nebze azalacağına inanıyoruz. Bunun için tekrar Meclis'e çağrı yapıyoruz. Bu tasarı kanunlaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Yasa tasarısı için Meclis'ten tekrar randevu istedik. Ancak artık sağlık bakanlığından randevu talep etmiyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda samimi olmadığına inanıyoruz" dedi.
 
Sağlık emekçileri konuşmaların ardından bir süre daha nöbet eylemlerini sürdürdü.