23 Eylül 2024 Pazartesi

DKP/BÖG savaşçısı Amed Hesekê'de ölümsüzleşti

IŞİD çetelerinin Hesekê'deki Sinaa Cezaevi'ne yönelik saldırısının ardından çıkan çatışmalarda DKP/BÖG savaşçısı Partizan Amed (Hakan Yılmaz) ölümsüzleşti.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri Merkez Komitesi (DKP/BÖG MK) yazılı bir açıklama yaparak, IŞİD çetelerinin Hesekê'deki Sinaa Cezaevi'ne yönelik saldırının ardından süren çatışmalarda bir savaşçılarının ölümsüzleştiğini açıkladı.

Partizan Amed (Hakan Yılmaz) adlı DKP/BÖG savaşçısı 25 Ocak günü Xiwêran mahallesinde bir evde çetelere dönük operasyon sırasında ölümsüzleştiği duyuruldu. 

Genç yaşından itibaren yurtsever bir ailede büyüyen Partizan Amed'in 1991 Bingöl doğumlu olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, Amed'in 2018 yılında DKP/BÖG saflarına katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Hesekê direnişinde ölümsüzleşen QSD savaşçıları da anıldı.

Emperyalist merkezler tarafından beslenip büyütülen IŞİD çetelerinin Hesekê'de yenilgiye uğratıldığı belirtilen açıklamada, "IŞİD çeteleri Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da, Adana'da ve Amed'e Türkiye ve Kürdistan halkına dönük birçok katliama imza atmış bir organizasyondur. Bu çetelerden katlettikleri halkların ve devrimcilerin intikamını almak tarihsel sorumluluğumuzdur" denildi.