21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da Panahi'nin fotoğrafını asan kafe mühürlendi

Diyarbakır'ın Ofis semtinde İran rejimi tarafından idam edilen üç Kürt devrimcinin fotoğrafını asan Komün Kafe Neolitik mühürlendi, sahibi gözaltına alındı.
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bulunan Komün Kafe Neolitik isimli kafeye gelen Terörle Mücadele Şube polisleri, kafe sahibine kafe ile ilgili bir ihbar aldıklarını söyledi.
 
PANAHİ'NİN FOTOĞRAFLARI DELİL SAYILDI
 
İhbarın konusunun geçtiğimiz günlerde İran tarafından idam edilen üç Kürt devrimcinin fotoğrafının kafenin camına asılması olduğunu söyleyen TEM polisleri, kafe sahibi Yaşar Kazıcı'ya GBT yaparken, diğer müşterileri de taciz etti.
 
İdam edilen 3 Kürt devrimcinin fotoğrafını delil torbasına koyan polis, kafe sahibi Yaşar Yazıcı'yı ifadesini almak için Şehitlik karakoluna götürdü. Kazıcı'ya, karakolda "PKK'nin hiçbir faaliyetine, eylemine katıldınız mı", "PKK ile ilişkiniz var mı" gibi sorular soruldu.
 
21.30 gibi serbest bırakılan Yaşar Kazıcı, sahibi olduğu kafeye yeniden döndüğünde polis ekipleri ile birlikte zabıta ekiplerinin kafeyi mühürlemek için geldiğini gördü. Mühürleme işlemine işletme ruhsatının olmadığını gerekçe gösteren zabıta ekipleri kafe sahibinin ruhsat için başvuru yaptığını beyan etmesine rağmen işleme devam etti.
 
5 SAAT İÇİNDE İKİNCİ GÖZALTI
 
Mühürleme işleminin ardından savcılığın yeniden talimat vermesi üzerine önce Şehitlik Karakolu'na daha sonra ise İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kazıcı, bir müddet gözaltında kaldıktan sonra saat gece 00.30 civarında serbest bırakıldı.
 
Kafe sahibi Kazıcı konu ile ilgili, "Neyin propagandasını yaptığımızı onlar da iyi biliyor biz de iyi biliyoruz. Ama hukuk diye bir şey olmadığı için açtıkları 'terör örgütü propagandası' çuvalına ne girerse akla mantığa uymasa dahi delil, kanıt diyerek atıyorlar. İdam edilen Kürt gençlerinin resmini kafemizin camına asmak bizim için onlar adına yapılabilecek en basit işti ve onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş görmedik kendimizi ve halen de görmüyoruz. Ama anlaşılan o ki sadece onların resmini camımıza asmak bile; üzerimize şimşekleri ikinci kez çekmeye yetti. Kafemize ihbar var diyerek geldiler ama bir açık bulmak isteyip ruhsatın başvuru sürecinde olduğunu fırsat bilip mühürlettiler" dedi.
 
MÜHRÜ SAHİPLERİNE İADE EDECEĞİZ
 
Kazıcı dayanışma çağrısında bulunarak, "Enseyi karartmak, moral bozmak yok. Gerekli işlemleri halledip Komün kafemizi yeniden açacağız, mührü sahiplerine iade edeceğiz, korkuyu yaymak isteyenlere rağmen cesareti yaymaya devam edeceğiz! Direnişle, devrimci duruşla devam edeceğiz! Bütün dostlarımızı, yüreği eşitlikten, özgürlükten yana atan herkesi 'Patronsuz kafe patronsuz dünya!' şiarından hareket eden kafemiz ile dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.