20 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır'da 'kayyum' protestosu

Diyarbakır'da yapılan eylemde kayyum gasbı protesto edildi. Demokrasiden yana kişi ve kurumlar kayyumlara karşı mücadeleye çağrıldı. 

Hakkari Belediyesi'ne yönelik kayyum gasbı Diyarbakır'daki Ceylan AVM önünde protesto edildi.

DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin, Cumhur İttifakının halkın kazanımlarını yok etmek için her türlü yol ve yöntemi denediğini belirterek "Devletin bütün olanakları yenilginin intikamını almak için Hakkari Belediye eş bakanımız gözaltına alındı ve kayyum atandı. Biz bu hikayeyi çok iyi biliyoruz. Halkımız ayakta olmazsa Van'da uygulamak istedikleri planı Hakkari'de uygulayarak kademe kademe yaymak istiyorlar. Sizin her türlü hilelerinize karşı diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Nasıl ki sizden öncekilerde uyguladıkları politikalarla çöp sepetine gittiniz, halk nezdinde meşruiyeti kalmayan AKP rejiminin sonunun yakın olduğu açığa çıkıyor. Kayyumlarınıza boyun eğmeyeceğiz. Ankara duysun, kayyumlarınız geldikleri gibi gidecekler. Kayyumlar talan ettiler, yolsuzluk yaptılar, kaynaklarını çaldılar, bu halk karşısında karşılığı olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Bu halk iradesini kayyum zihniyetine çiğnetmeyecektir" dedi. 

Okunan basın metninde ise, "Faşist devlet aklının tüm pratikleri Kürt kazanımlarına karşı bir saldırı niteliğindedir. Halkı yoksulluğa batırmaya çalışan AKP MHP faşist iktidarını boşa çıkaracağız ve Van'da sahip çıktığımız irademize Colemerg'de de sahip çıkarak izin vermeyeceğiz. Demokrasiden yana tüm kişi ve kurumları kayyumları kabul etmemeye ve halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.