21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da ESP il binası polis ablukasında

ESP Diyarbakır İl binasında bugün yapılacak bölge meclis toplantısı öncesi parti binası 'güvenlik' gerekçesiyle polis ablukasına alındı. ESP Diyarbakır İl Başkanı Karakaya, "buradaki amaç parti çalışmalarımızı engellemek" diye belirtti. HDP Şırnak Milletvekili Kaçmaz ise "Bu hukuksuzluğa karşı ESP ile dayanışmaya çağırıyorum" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl binasında bugün bölge meclis toplantısı yapılacaktı. Saat 10.00'da planlanan toplantı öncesi il binası çevresi 'güvenlik' gerekçesiyle polis ablukasına alındı.
 
Polis, parti binasına giren ve çıkanların görüntüsü ve fotoğrafı çekilerek ESP'lileri taciz etti. İl binası çevresinde abluka devam ederken ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya yaşananlara ilişkin ETHA'ya bilgi verdi.
 
Karakaya, "Bugün ESP il binasında partimizin bölge meclis toplantısı yapılacaktı. Saat 10.00'ta planladığımız toplantı öncesinde parti binamızın etrafı polisler tarafından sarılmıştı. Bir taraftan görüntü alınırken, bir taraftan partiye gelenlerin fotoğrafı çekildi. Bu durum karşısında Güvenlik Şube ile yapmış olduğumuz görüşmede 'biz sizin güvenliğinizi alma amaçlı buradayız' denildi. Aslında polisin buradaki amacı parti çalışmalarımızı engellemek" diye belirtti.
 
Polisin parti binasına girme girişiminde bulunduğunu da aktaran Karakaya, "Biz kapıda uyarıda bulunduk. Bizim periyodik yapmış olduğumuz toplantılardan ibaret olduğunu söylememize rağmen bina çevresindeki polis sayısı arttırıldı. TOMA, zırhlı araç sayısı arttırıldı" dedi.
 
KAÇMAZ: ESP İLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM
 
İl binasındaki ablukanın arması nedeniyle HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ESP il binasına gelerek bilgi aldı. ETHA'ya konuşan Kaçmaz, parti binasına geldiklerinde polis ablukasını gördüğünü söyledi. Ablukanın ESP'lilere baskı oluşturmak ve toplantıyı engellemek amaçlı olduğunu kaydeden Kaçmez, "Bu durum basit bir 'güvenlik alma' şeklinde olmadığını düşünüyor ve biliyoruz. Cumartesi Annelerinin eylemi dahil tüm demokratik kitle örgütleri ve muhalif siyasi partiler üzerinde faşizan uygulamalar mevcut" diye konuştu. Parti binası çevresindeki polis ablukasının bir korku iklimi yaratma amacıyla yapıldığını belirten Kaçmaz, "Bu durumun karşısında ESP'deki yönetici arkadaşlarımızla birlikte mücadelelerinde birlikte yer alacağız. Bu hukuksuzluğa karşı ESP ile dayanışmaya çağırıyorum" diye vurguladı.