3 Ekim 2024 Perşembe

Diyarbakır'da 25 Eğitim-Sen üyesi gözaltına alındı

Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyelerine yönelik gözaltı saldırısında, 25 eğitim emekçisi gözaltına alındı, 29 kişi hakkında ise gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyelerinin evlerine baskınlar düzenlendi. 25 eğitim emekçisi, evlerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğretmenlerin çalıştığı okullara da giden polis, öğretmenlerin çalıştığı odalarda arama yaptı, kişisel dolaplarını da aradı.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Sadrettin Kaya, 29 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti. Avukatların verdiği bilgiye göre gözaltı gerekçelerinin sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları demokratik eylem ve etkinlikler olduğunu anlatan Kaya, dosyada gizlilik kararı olduğunu da söyledi. Kaya, avukatların da ayrıntılı bilgiye ulaşamadıklarını ve beklediklerini ifade etti.

GÖZALTINA ALINAN EĞİTİM EMEKÇİLERİ
Gözaltına alınan öğretmenlerden isimleri öğrenilenler şöyle: "Şenay Koç, Zeynep Alak, Kasım Aydın, Hacer Alp, Hamdin Öztekin, Yıldırım Arslan, Abbas Şahin, Saliha Zorlu, Tahir Çetin, Recep Şimşek, Mehmet Baydemir, Mehmet Emin Üzel, Halis Kızılırmak, Fatih Mutlu, Ezgi Çelik, Nuri Aras, Savaş Saymaz, Mehmet Arda, Remzi Mehmetoğlu, Ruken Çelik, Murat Derince ve Silvan ilçesinde görev yapan Devrim Durucan."